Sosyal Medya

Dünya

'Merkel ülkesine ihanet ediyor'

Irkçı söylemleri ve İslam düşmanlığı ile tanınan Hollanda Özgürlük Partisi Genel Başkanı Wilders, sosyal medya hesabından Almanya Başbakanı Merkel'e ağır suçlamalar yöneltti. Berlin saldırısına işaret eden ve Merkel'in eli yüzü kan içerisinde bir fotoğrafını yayınlayan Wilders, "Liderlerimiz bize ihanet ediyor" dedi.



Hollanda Özgürlük Partisi Genel Başkanı Geert Wilders sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşımda bulundu. Sağcı lider Almanya Başbakanı Anglela Merkel'in göçmenlik politikasına kapıldığı için eline kan bulaştığını savundu.

Tweeter adresinden eli yüzü kan içinde olan Merkel fotoÄŸrafı paylaÅŸam Wilders Almanya'nın baÅŸkenti Berlin'de 12 kiÅŸinin hayatına mal olan terör saldırısının Merkel'in suçu olduÄŸunu söyledi. “Bizden nefret ediyorlar, bizi öldürüyorlar, bizi koruyacak kimse yok. Liderlerimiz bize ihanet ediyor ” yazdığı paylaşımla Merkel'e ağır suçlamalar yöneltti.

Berlin'de Noel pazarında kalabalIğın içine tırla girerek 12 kiÅŸiyi öldüren saldırganın Pakistan kökenli bir mülteci olduÄŸu açıklanmıştı. Zanlı delil yetersizliÄŸi nedeniyle serbest bırakılırken saldırıyı DEAÅž terör örgütü üstlendi. 

Saldırıda hayatını kaybedenlerin 6'sının kimliğinin tespit edildi. Ölenler arasında çocuk bulunnuyor. 48 yaralıdan 14'ünün yaşam durumu kritik.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.