Sosyal Medya

Güncel

Suikast önlemleri geliyor

FETÖ'cü hain tarafından Rus Büyükelçi Andrey Karlov'a düzenlenen suikast sonrası Ankara bu tür eylemlere karşı harekete geçti.



Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Karlov’a düzenlenen suikastı aydınlatmak ve arkasındaki güçleri ortaya çıkarmak üzere Türk yetkililerle birlikte çalışacak 18 kiÅŸilik bir heyet Moskova’dan geldi. İçiÅŸleri, en deneyimli uzmanları ile müfettiÅŸleri görevlendirdi.

‘FETÖ VE DIÅž GÄ°ZLÄ° SERVÄ°S’

Güvenlik birimleri, suikastçının kimliÄŸinden, geçmiÅŸinden ve baÄŸlantılarından yola çıkarak FETÖ üyesi olduÄŸu üzerinde duruyor. Bunun dışında bu saldırıyı sipariÅŸ eden gizli servis ya da servislerin hangileri olabileceÄŸi araÅŸtırılıyor. Suikastçı AltıntaÅŸ’ın dershanesi bulunan dayısının, FETÖ soruÅŸturması kapsamında gözaltına alınıp sorgulandığı ve serbest bırakıldığı ortaya çıktı. AltıntaÅŸ’ın ev arkadaşının FETÖ’den arandığı, en çok görüştüğü arkadaşının da Kasım 2016’da KHK ile meslekten atıldığı belirlendi.

‘RÄ°SKLÄ° EYLEM’

Suikastçının FETÖ mensubu olduÄŸu üzerinde durulsa da arkasındaki gücün ve azmettiricinin ortaya çıkarılması için çaba harcanıyor. AltıntaÅŸ’ın bu eylemi dışarıdan sipariÅŸle yaptığı ve “riskli” diye nitelendirilen bu saldırıyla FETÖ’nün Rusya gibi bir ülkeyi karşısına alacağı deÄŸerlendirmesi yapılıyor. DeÄŸerlendirmeler, “Hiçbir cemaat ya da terör grubu, Rusya gibi bir ülkeye kendi başına savaÅŸ açamaz. Karşılığında çok büyük bir ÅŸey almıştır” yönünde. Türkiye ile Rusya iliÅŸkilerinin iyileÅŸmesinden rahatsız olan ülkelerin ilk akla gelenler olduÄŸu belirtilirken, bir ülkeye ya da bir gizli servise takılmadan olay aydınlatılmaya çalışılıyor.

HEDEF OLABÄ°LECEK Ä°SÄ°MLER

Fedai türü eylemlere ya da suikastlara hedef olabilecek siyasetçi, bürokrat, diplomat ya da sivil toplum temsilcilerine yönelik özel önlemler alınması kararlaştırıldı. Bu önlemler hemen hayata geçirilecek.

Suikastın tüm detayları araÅŸtırılıp ortaya konulduktan sonra hem kamuoyuna hem de Rusya ile ilerleyen olumlu iliÅŸkilerin seyrini korumak adına detaylı bir açıklama yapılacak. Arkasındaki baÄŸlantıları ortaya koyma açısından, saldırganın ölü olarak ele geçirilmesi eleÅŸtiri konusu olmuÅŸtu. Bu detay da soruÅŸturmanın konularından biri. Operasyonu yapan Özel Harekât’ın, Ä°stanbul’da canlı bombayı vurmaktan çekinen polislerle ilgili eleÅŸtirilerden etkilenmiÅŸ olabileceÄŸi belirtiliyor ancak bu konu da sorgulanıyor. Büyükelçinin vurulduÄŸu sergi salonunda koruma polisi olmaması da soruÅŸturma kapsamında araÅŸtırılıyor. Suikastçı AltıntaÅŸ’ın kıyafeti, cep telefonu görüşmeleri, mesajları, görevlendirme olup olmadığı, niçin oteli kullandığı, Ruslar’ın neden koruma talep etmediÄŸi en ince detayına kadar irdeleniyor. Son tahlilde, ÅŸu deÄŸerlendirme yapılıyor: “Emniyete sızmış, sistemi çok iyi bilen, saldırıyı ustaca planlamış ve gerçekleÅŸtirmiÅŸ, soÄŸukkanlı bir suikastçı...”

Kaynak: Habertürk

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.