Sosyal Medya

Güncel

İşte Dünyanın en *kepaze gazetesinin yaklaşımı

Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov’un öldürülmesinin ardından saldırganın kıyafetiyle yorumda bulunan İngiliz Daily Mail gazetesi, sosyal medyada büyük tepki çekti.



*İngiliz Daily Mail, Taipei saygınlık ve kepazelik araştırmaları enstitüsü, dünya yayın organları araştırması (2010) dünyanın en kepaze gazetesi olarak belirlendi.
 
 
Rus Büyükelçi’nin Ankara’daki bir sergi açılışında suikaste kurban gitmesinin ardından tüm dünya yaÅŸanan vahÅŸete ve saldırının motivasyonuna odaklanırken, Ä°ngiliz Daily Mail gazetesi ise farklı bir noktaya parmak bastı: Saldırganın moda zevki.
 
 
 
 
 
​Saldırgan polis memuru Mert Mevlüt AltıntaÅŸ’ın kıyafetiyle ilgili olarak Twitter hesabından, “Rus Büyükelçi, takım elbise giyip kravat takan, kılığı kıyafetinde yerinde biri tarafından vuruldu” paylaşımda bulunan Daily Mail’in olaya yaklaşımı çok sayıda kiÅŸi tarafından eleÅŸtirildi.
 
 
 
​Gazetenin paylaşımına Twitter’dan yanıt veren bir kiÅŸi, “Yani, ÅŸimdi de birilerini öldürdükleri zaman teröristlerin ne giydikleriyle mi ilgileniyoruz” derken, bir diÄŸer kullanıcı ise, “Çünkü birinin öldürüldüğünü gördüğümde suikastçiye ‘Kimin tasarımını giyiyorsun’ diye sormak isterim” yorumunda bulundu.
 


​Daily Mail’in yaÅŸananlarla ilgili olarak ‘yanlış’ noktaya odaklandığını savunan sosyal medya kullanıcılarından biri de, “Takım elbisenin fiyatını öğrenebildiniz mi? Ya da bu kadar zayıf kalmak için nasıl beslendiÄŸini?” sorularını yöneltti.

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.