Sosyal Medya

Coğrafyamız

PYD'den Esad'a çağrı: El-Bab'ı sen al..

PYD, Türk askerlerinin girmek üzere olduğu El-Bab'ı Suriye ordusunun alması gerektiğini belirterek, Esad rejimine çağrıda bulundu.



PYD'nin siyasi kanadından sorumlu yetkilisi Rezzan Hido, El-Bab'ı Suriye ordusunun alması için Esad rejimine çağrı yaptı.

Sputnik muhabirine açıklama yapan Rezzan Hido, Suriye ordusunun El-Bab'ı alması gerektiğini belirtti. El-Bab'ın Halep yakınlarında vurgulayan söyleyen örgüt yöneticisi, "Böylece Suriye ordusu, bu şehri de kontrol altına alarak başarısını pekiştirebilir ve Halep'in güvenliğini garanti altına alabilir. Zira halihazırda El Bab çevresinde Özgür Suriye Ordusu silahlı birlikleri bulunuyor, bu birlikler tekrar Halep'e saldırabilir" dedi.

TÃœRKÄ°YE, PYD'NÄ°N BÃœTÃœN PLANLARINI BOZMUÅžTU

Türkiye'nın 24 Ağustos'ta başlattığı Fırat Kalkanı Harekatı, PYD'nin kantonları birleştirme planlarını alt üst ettiğini belirtiliyordu. Rakka operasyonuna katılma karşılında ABD'den kantonları birleştirme sözü alan PYD, Afrin ile Menbiç arasındaki El-Bab bölgesini de ele geçirmeyi düşünüyordu.

Türkiye'nin Cerablus operasyonuyla başlattığı ve El-Bab'a kadar ilerleme sözü verdiği Fırat Kalkanı Harekatı, uzun süredir ABD ve PYD'yi rahatsız ettiği de biliniyor.

FIRAT KALKANI, PYD-ABD Ä°LÄ°ÅžKÄ°LERÄ°NÄ° DE ETKÄ°LEDÄ°

Türkiye’nin müttefik ABD’ye raÄŸmen izlediÄŸi strateji, ABD ve YPG arasındaki iÅŸbirliÄŸini de olumsuz etkilediÄŸi bildiriliyor. Türkiye’nin El Bab operasyonlarının nasıl bir sonuç doÄŸurduÄŸunu geçtiÄŸimiz hafta AFP’ye konuÅŸan üst düzey bir Pentagon yetkilisi açıklamıştı. Yetkili “PKK/PYD'nin en büyük endiÅŸesi, TSK'nın saldırı tehdidi” demiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.