Sosyal Medya

Güncel

El Bâb-Halep yolunda 'tam kontrol sağlandı'

Fırat Kalkanı Harekâtı'nda Türk Silahlı Kuvvetleri'nin desteğiyle ilerleyen Özgür Suriye Ordusu, El Bab-Halep yolunda tam kontrol sağladı. Açıklamayı yapan TSK, dört asker ve bir muhalifin de yaralandığını duyurdu.



Türk Silahlı Kuvvetleri'nden yapılan açıklamada, "Muhalif unsurlardan oluÅŸan Özel Görev Kuvvet Grupları tarafından, havadan ve karadan saÄŸlanan yoÄŸun ateÅŸ desteÄŸi ile El Bab’ın ele geçirilmesine yönelik ileri harekâta devamla, Bab-Halep yolunda tam kontrol saÄŸlanmıştır" denildi.

TSK'ya ait bir aracın geçişi esnasında EYP patlaması sonucu dört askerin yaralandığı belirtiltilen açıklamada gün içerisinde yaşanan çatışmalarda da bir muhalifin yaralandığı ifade edildi.

Harekat kapsamında, IŞİD'e yönelik 48 hedefin de havadan vurulduÄŸu, 15 örgüt mensubunun 'etkisiz hale getirildiÄŸi' belirtildi. 

DHA, El Bâb bölgesinde 6 askerin yaralandığını, yaralanan askerlerin araçlarla sınır hattına getirilerek hazır bekleyen ambulanslarla Kilis Devlet Hastanesi'ne kaldırıldığını duyurmuştu.

Türk Silahlı Kuvvetleri ve Özgür Suriye Ordusu tarafından sürdürülen Fırat Kalkanı Harekâtı 120. gününde.

Kaynak: DHA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.