Sosyal Medya

Güncel

Berlin saldırısını o örgüt üstlendi!

Berlin'deki kanlı saldırıya ilişkin bugün akşam saatlerinde flaş bir gelişme yaşandı. Saldırıyı terör örgütü DEAŞ üstlendi.



Berlin'deki bir Noel pazarında insanların üzerine TIR sürerek 12 kişinin ölümü ve çok sayıda insanın yaralanmasına neden olan terör saldırısıyla ilgili tutuklanan Pakistanlı sığınmacının delil yetersizliğinden serbest bırakıldığı belirtildi.
 
Almanya’nın baÅŸkenti Berlin’de dün akÅŸam bir tırın Noel pazarına girmesi üzerine 12 kiÅŸinin öldüğü, 18’i ağır 48 kiÅŸinin yaralandığı olaya iliÅŸkin tek şüpheli olarak gözaltına alınan Pakistanlı delil yetersizliÄŸinden serbest bırakıldı.
 
KANAAT OLUÅžMADI
Almanya Federal Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada saldırının ardından kısa bir süre sonra yakalanan ve Pakistanlı bir sığınmacı olduğu açıklanan şüphelinin delil yetersizliğinden bırakıldığı, ayrıca saldırgan olduğuna dair bir kanaatin de oluşmadığı kaydedildi. 23 yaşındaki Pakistanlı sığınmacı Naved B. de yakalandığı andan itibaren suçsuz olduğunu savunmuştu.
 
KAYIT YAPTIRDI
Naved B.'nin geçen yıl Almanya'ya gittiği, 31 Aralık 2015'te Bavyera'da sığınmacı kayıt merkezinde kayıt olduğu ve sığınmacı merkezine dönüştürülen Flughafen Tempelhof'ta yaşadığı belirtildi. Tırın içinde Polonya uyruklu bir kişinin ölü bulunurken bir diğer şüpheli olay yerine yakın bir caddede yakalanmış ve sorguya alınmıştı. Gözaltındaki bu kişinin tırı süren kişi olduğu sanılıyordu.
 
SALDIRIYI DEAÅž ÃœSTLENDÄ°
Berlin'deki kanlı saldırıya ilişkin bugün akşam saatlerinde flaş bir gelişme yaşandı. Saldırıyı terör örgütü DEAŞ üstlendi.
 
DEAŞ benzer bir terör eylemini geçtiğimiz temmuz ayında Fransa'nın Nice kentinde gerçekleştirmişti.
 
YANINDAKİ POLONYALI'YI, SÜRÜCÜ MÜ ÖLDÜRDÜ?
TIR'ın Polonyalı sahibi, ölen kişinin kuzeni olduğunu, mal almak için Berlin'e gittiğini, Pazartesi öğlenden itibaren kuzeniyle telefon bağlantısı kuramadığını açıkladı. Saldırganın muhtemelen Polonyalı sürücüyü etkisiz hale getirdiği, ardından da TIR'ı pazar yerine sürdüğü düşünülüyor.
 
Alman basını, TIR'ın Polonyalı sahibinin, aracın şoförü ile Pazartesi saat 16.00'dan itibaren irtibatının kesildiğini açıkladığını yazmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.