Sosyal Medya

Güncel

Andrey Karlov'un öldürüldüğü serginin sahibi o anları anlattı

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un hayatını kaybettiği suikastın düzenlendiği serginin sahibi, yaşananları anlattı.



Rusya'da Türkçe yayın yapan Gazetem Gazetesi’ne röportaj veren gezgin ve fotoÄŸraf sanatçısı Timur Özkan yaptığı açıklamada, olaydan derin üzüntü duyduÄŸunu söyledi.

Özkan, "Biz, Türkiye ve Rusya’nın iliÅŸkilerini küçük bir katkı olur diye sergiyi organize ettik. Ama maalesef en kötüsü oldu üzüntümüz büyük. Sevenlerine, ailesine ve Rus halkına baÅŸsaÄŸlığı diliyorum" dedi.

Halen yaşadıklarının etkisinde olduğunu da ifade eden Özkan, o anları şöyle anlattı:

"Bir süre önce Moskova’da Türkiye resimleriyle ilgili Rus Türk Ä°ÅŸadamları BirliÄŸi'nin (RTÄ°B) sponsorluÄŸunda bir sergi açtım. Onun devamı olarak da Ankara’da Rusya fotolarını yayınlayalım dedik. Çankaya Belediyesi de salon tahsisinde bulundu ve bu sergiyi organize ettik.”

“Ev gezmesine gelmiÅŸ gibiydi, yüzü gülüyordu”
Bütün gün oradaydım. Sergi ile ilgili son kontrolleri yapıyordum. AkÅŸam üzeri saat 18.00 gibi Sayın Büyükelçi Andrey Karlov ve eÅŸi geldi. Kapıda Çankaya Belediyesi BaÅŸkan Yardımcısı Gülsüm Borguner ile karşıladık. Çok samimi bir hali vardı böyle ev gezmesine gelmiÅŸ gibiydi, yüzü gülüyor, neÅŸeliydi. Daha sonra sergi ile ilgili tören baÅŸladı. Önce ben kısa bir hoÅŸ geldin konuÅŸması yaptım. Sonra Gülsüm hanım konuÅŸtu. Daha sonra Büyükelçi Karlov kürsüye çıktı, konuÅŸmaya baÅŸladı. 

“Koruma diye düşündük…”
Her şey olağan ve güzel geçiyordu. Bu arada saldırgan Büyükelçi konuşurken arkaya geçti. Daha önce arkada kimse yoktu. Koruma diye düşündük. Birdenbire silahını çıkardı ve 4-5 el ateş etti. Büyükelçi yere düştü. Bizler de kendimizi yere attık. Saldırgan elinde silaha çevreye tehditler yağdırarak, Suriye ve Halep hakkında bir şeyler söyledi. Ancak polis geç geldi. Saldırgana 'teslim ol' filan dediler. Sonra ateş başladı. Yaklaşık bir saat sonra terörist vuruldu. Yerde yatan Büyükelçi de hastaneye kaldırıldı."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.