Sosyal Medya

Güncel

Rus Büyükelçi Karlov devlet töreniyle uğurlanıyor

Büyükelçi Karlov'un silahlı saldırı sonucu öldürülmesine ilişkin süreci Türk yetkililerle birlikte yürütmek üzere, yaklaşık 18 kişiden oluşan Rus heyet Ankara'ya geldi. İlk olarark Adli Tıp'a giden heyet daha sonra suikastın gerçekleştiği sanat merkezinde incelemelerde bulundu. Karlov'un naaşı da, Rusya'ya nakledilmek üzere Esenboğa Havalimanı'nda...



Rusya'dan gelen uçakta bir savcı, iki güvenlik ateşesi, Acil Durum Bakanlığı yetkilileri, adli tıp yetkilileri ve psikologlardan oluşan yaklaşık 18 kişi var.

Heyet Rus Büyükelçi Andrey Karlov'un silahlı saldırı sonucu öldürülmesine ilişkin soruşturma sürecini Türk yetkililerle birlikte yürütecek.

İlk olarak Ankara Adli Tıp Kurumu'na giden heyet burada yaklaşık 1 saat kaldıktan sonra ayrıldı.

Heyet daha sonra olayın meydana geldiği Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde incelemelerde bulundu.

Devlet töreniyle uğurlanıyor

Öte yandan Andrey Karlov'un otopsi işlemi tamamlandı. Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsi, "Minnesota Protokolü" çerçevesinde Türk ve Rus yetkililerin katılımıyla yapıldı. Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekili Necip Cem İşçimen'in de katıldığı otopsi, yaklaşık 3 saat sürdü.

Karlov'un naaşı, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na ait cenaze aracıyla, Rusya'ya nakledilmek üzere Esenboğa Havalimanı'na gönderildi.

Karlov'un naaşı Esenboğa Havalimanı'nda düzenlenecek devlet töreniyle Moskova'ya uğurlanacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Putin arasında Pazartesi günü yapılan telefon görüşmesinde, Karlov'un cenazesinin Rusya'dan gönderilecek uçakla aldırılması ve soruşturmanın müşterek yürütülmesinde iki ülkenin mutabık kaldığı açıklanmıştı.

Kaynak: AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.