Sosyal Medya

Güncel

FETÖ'nün polis şeması çıkartıldı

İstanbul polisi tarafından FETÖ'nün polis yapılanmasına yönelik düzenlediği operasyonda, örgütün, Marmara Bölgesi Polis yapılanması ortaya çıktı. Örgüt şemasında en altta komiserler, en üstte ise Fetullah Gülen bulunuyor.



Ä°stanbul Emniyeti'ne baÄŸlı Kaçakçılıkla Mücadele Åžube Müdürlüğü, 15 Temmuz darbe giriÅŸimi sonrasında FETÖ'nün polis yapılanmasına yönelik çalışma baÅŸlattı. Yapılan çalışmalar ve MÄ°T'ten gelen Bylock listeleri doÄŸrultusunda çok sayıda şüpheli gözaltına alındı. Yakalan şüphelilerin itirafları ve elde edilen delillerle, yeni operasyonlar düzenlendi. Önceki ay düzenlenen “Çözülme” (Unlock) adını taşıyan 3 dalga olarak gerçekleÅŸen operasyon, örgüte büyük darbe vurdu. Kaçakçılık ekipleri FETÖ'cü polisleri tek tek belirlerken, 3 ayda yaklaşık bin şüpheli gözaltına alındı. AraÅŸtırmalarda, örgütün Emniyet içerisinde nasıl yapılandığı da ortaya çıktı.

EN TEPEDE GÃœLEN VAR

Sözcü'den Habip Atam'ın haberine göre araÅŸtırmalarda, örgütün tepesinde yer alan Fetullah Gülen'in polis yapısını Pensilvanya'da bulunan “Bahadır” kod adlı örgütün Türkiye Genel Ä°mamı ve Dünya Ä°mamı aracılığıyla yönettiÄŸi belirlendi. “Dünya Ä°mamı”nın altında ise, Polis Memurları Türkiye Ä°mamı Süleyman Uysal, Türkiye Genel Ä°mamı “Kozanlı Ömer” olarak bilinen Osman Hilmi Özdil ve Rütbeliler Ä°mamı yer alıyor. HiyerarÅŸi içerisinde oluÅŸturulan makamlar içerisinde Türkiye'de en önemli isim Özdil olarak görülüyor. Özdil'in alt birimleri içerisinde 7 Bölge imamı yer alıyor.

sema_1

YEDİ BÖLGE 7 İMAM

Ä°stanbul polisince yapılan çalışmada 7 bölge imamından Marmara Ä°mamı olan isim de deÅŸifre edildi. O ismin Mehmet Kılıç olduÄŸu belirlendi. Kılıç'ın altında Polis Memurları Ä°stanbul Ä°mamı Cengiz Ä°manlı, ve Polisler Marmara Bölge Sekreteri Bülent Ecevit Bahadır yer alıyor.AraÅŸtırmalarda, Marmara Bölge Ä°mamı Bülent Ecevit Bahadır'ın bulunduÄŸu makamın çok kritik olduÄŸu ortaya çıktı. Bahadır'ın Mutluluk Ä°mamı (Ä°zdivaç Ä°mamı) Hüseyin Sarı, BiliÅŸim Ä°mamı Salih Cömert ve Ara Yapıcı Ahmet ÅžahsuvaroÄŸlu ve Rütbeliler Ä°stanbul Ä°mamı Hayri Bakır'dan sorumlu olduÄŸu belirlendi. Ä°ddiaya göre, Emniyet'ten gelen bilgi ve belgeler, bölge sekreteri ve alt birimlerine aktarılıyordu. BiliÅŸim imamı, aldığı talimatla, elde edilen dijital verilerin örgüt için kullanılması saÄŸlıyordu. Bazı bilgiler “Fuat Avni”, “Sarayın UÅŸakları” gibi oluÅŸturulan sosyal medya hesaplarında kullanılıyordu. Bazı belgeler ise, Ergenekon, Balyoz operasyonları ile 17-25 Aralık dönemlerinde, kamuoyunu yönlendirmek için oluÅŸturulan siteler üzerinden yayınlanıyordu. BiliÅŸim Ä°mamı ayrıca, kullanılacak kripto programında talimatla alt birimlere ulaÅŸtırıyordu.

SINIFLARA AYIRDILAR

Polis yapılanmasını ortaya koyan şemaya göre, örgütün polis sınıflarına göre, bir alt yapı oluşturduğu da belirlendi. Marmara Bölge Sekreteri'nin altında yer alan Rütbeliler İstanbul İmamı'nın altında ise farklı birim bulunuyor. Bunlar, A Birimi (Başmüfettiş ve 1.Sınıf Emniyet Müdürleri İmamı), B Birimi (2 ve 3'üncü Sınıf Müdüleri Sorumlu İmamı), C Birimi (4'üncü Sınıf Amirler Sorumlu İmamı) ve D Birimi (Komiser Sınıfı İmamı)olarak görev yapıyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.