Sosyal Medya

Coğrafyamız

Halep'te tahliyeler sürüyor

15 Aralık'ta başlayan ve defalarca engellenen tahliye dünden bu yana sorunsuz bir şekilde devam ediyor.



Halep'te 14 Aralık'ta ilan edilen ateşkes sonrası defalarca engellenen tahliye işlemleri, dünden bu yana devam ediyor. Bugün sabah saatlerinde, Doğu Halep'ten 10 otobüsün daha İdlib'e ulaştığı belirtiliyor.

148 AÄžIR YARALI HATAY'A GETÄ°RÄ°LDÄ°

Esed rejimi ve ona bağlı yanlısı yabancı terörist grupların kuşatmasındaki Halep'in doğusundan tahliye edilenler arasında bulunan ağır yaralı 148 sivil Hatay'a getirildi.

Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Halep'in batısında oluşturulan güvenli bölgeye çıkarıldıktan sonra İdlib'e getirilen yaralılardan durumları ağır olanların Türkiye'ye sevki sürüyor.

5 GÃœNDE 60 OTOBÃœS GELMÄ°ÅžTÄ°

Suriye'de rejim ve muhaliflerin, Türkiye ile Rusya'nın arabulucuğunda vardıkları yeni mutabakat çerçevesinde başlayan tahliyeler sürüyor. Pazar gecesi yola çıkan 60 otobüslük konvoy İdlib'e ulaştı.

Dün, Fua ve Kefreyya'dan da Şiileri taşıyan 14 otobüs de, Halep'e gitti. Bugün de Fua ve Kefreyya bölgesinden Şiileri taşıyan 8 otobüs yola çıktı.

20 BÄ°NE ULAÅžTI

DışiÅŸleri Bakanı Mevlüt ÇavuÅŸoÄŸlu, DoÄŸu Halep'ten muhalif kontrolündeki bölgeye tahliye edilenlerin sayısının son tahliyelerle birlikte yaklaşık 20 bin kiÅŸiye ulaÅŸtığını bildirdi. ÇavuÅŸoÄŸlu, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, “Son tahliyelerle birlikte DoÄŸu Halep'ten muhalif kontrolündeki bölgeye tahliye edilenlerin sayısı yaklaşık 20 bine ulaÅŸtı." ifadesini kullandı. Bakan ÇavuÅŸoÄŸlu, ayrıca, bu konudaki çabalarının sürdüğünü kaydetti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.