Sosyal Medya

Dünya

'Hızlı tepkiye teşekkürler'

Moskova'da bugün düzenlenecek Rusya-Türkiye-İran zirvesi öncesinde Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu bir araya geldi. Toplantının basına açık bölümünde iki bakan, Büyükelçi Karlov'a yönelik suikastla ilgili konuştu. Lavrov, 'suikastın ardından verilen hızlı tepki nedeniyle' Türkiye'ye teşekkür etti.



Suriye'deki durumu görüşmek üzere Moskova'da bir araya gelen Lavrov ve ÇavuÅŸoÄŸlu, toplantının basına açık bölümünde, Rus Büyükelçi Karlov'a yönelik suikastla ilgili konuÅŸtu. 

"Bu suikastı tüm detaylarıyla araştırmamız gerekiyor" diyen Lavrov, "Suikasta yönelik hızlı tepkiden dolayı Türkiye'ye teşekkür ederiz" ifadelerini kullandı.

Lavrov, "Suikast aramızdaki diyaloÄŸu daha önemli kılıyor. Uluslararası terörizmle etkili bir ÅŸekilde mücadele etmemiz gerekiyor. Teröristlere tek bir mahalle bile vermeyeceÄŸiz" dedi.

"Devlet baÅŸkanlarımızın dün ifade ettikleri gibi bu trajedi uluslararası terörizmle daha etkin bir ÅŸekilde mücadele etmemizi gerektiriyor. Bugünkü ikili toplantımız ve ardundan yapacağımız üçlü toplantı; Suriye’deki çözüme, insani yardımın ulaşımının kolaylaÅŸtırılmasına siyasi çözüme yönelik çalışmamıza katkı saÄŸlayacaktır. Ve teröristlere kesinlikle müsamaha gösterilmeyecektir"

Çavuşoğlu: Büyükelçinin adı sokağa verilecek

Bakan Çavuşoğlu ise şunları söyled:

"Hem Rusya hem Türkiye biliyor ki bu terör saldırısının amacı iliÅŸkilere zarar vermek ve son dönemde ulaÅŸtığımız tüm hedefleri yok etmektir. Rusya ve Türkiye bunun farkındadır ve buna müsaade etmeyeceÄŸini de defalarca vurguılamıştır. Bu hain alçak terör saldırısının arkasında kimler var, bunu da açığa çıkarmak zorundayız. Bunu da birlikte baÅŸaracağız. Sayın Putin'in önerisini sayın CumhurbaÅŸkanımız kabul etti ve Rus heyet Ankara'ya ulaÅŸmak üzere. Sizin ve bizim uzmanlarımız birlikte çalışacaklar ve bu saldırının arkasında ne olduÄŸunu birlikte ortaya çıkaracaklar. Elbette Karlov'a yapılan bu saldırının hesabı da sorulacaktır. Kendisinin adını hem Ankara'da hem yüreÄŸimizde yaÅŸatacağız. BüyükelçiliÄŸin olduÄŸu sokaÄŸa Karlov'un adını vereceÄŸiz" 

Konuşmaların ardından toplantıya basına kapalı olarak devam edildi. Lavrov-Çavuşoğlu toplantısından sonra, gün için de bu kez İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif'in de katılımıyla üçlü zirve gerçekleştirilecek.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.