Sosyal Medya

Güncel

PYD'ye Esad kalkanı!

Suriye’de rejim ile terör örgütü PKK/PYD arasındaki ortaklık bir kez daha ortaya çıktı. Suriye Başbakanı’nın Danışmanı Abdülkadir Aziz, terör örgütünün kontrolündeki kantonlara operasyon düzenlemeyeceklerini açıkladı.



Rudaw televizyonuna konuk olan Esad’ın baÅŸbakanı Ä°mad Khamis’in Danışmanı Abdülkadir Aziz, Suriye’deki PYD bölgelerine iliÅŸkin “Suriye Hükümeti hiçbir ÅŸekilde o bölgelere yönelik bir operasyon düzenlemeyecek. Onlar silahlı bir güç ama o bölgeleri teröristlerden korumuÅŸlardır” dedi. Suriye hükümeti olarak Kürt güçlerini desteklediklerinin altını çizen Aziz, “Kürtler ülkenin önemli unsurlarındandır. Biz geçmiÅŸte Suriye Kürtlerini destekledik” ifadelerini kullandı. 

TERÖRİSTLER MEMNUN

Aziz’in açıklamalarının ardından Sputnik’e konuÅŸan PYD’li terörist Rezan Hido ise, Halep’in muhaliflerden temizlenmesini sevinçle karşıladıklarını belirtti. Kentin Esad’ın eline geçmesini ‘büyük bir baÅŸarı’ olarak tanımlayan Hido, sivillere yönelik katliamlar gerçekleÅŸtirilerek alınan bu baÅŸarıda Rusya ve Ä°ran destekli milislerin rolünün büyük olduÄŸunu vurguladı. “Suriye ordusu El Bab’ı alarak Halep’in güvenliÄŸini garantiye alabilir” diyen Hido, Esad’a yeni hedefini tebliÄŸ etti. 

Åžengal’deki yabancı teröristler gözaltında

Türkiye’nin Åžengal’deki terör örgütü unsurlarına yönelik baskısı sonuç verdi. PeÅŸmerge güçlerinin, PKK’nın altı yabancı militanını gözaltına aldığı öğrenildi. Kanadalı eski asker Michael Kennedy, iki Alman ve üç ABD’li militan, gözaltına alınarak Erbil’e gönderildi. Güvenlik güçleri yabancı militanların, vizeleri bitmesine raÄŸmen sınır ihlali yaptıkları gerekçesiyle gözaltına alındığını bildirdi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.