Sosyal Medya

Güncel

'Sadece Rus Büyükelçisine ateş etmediler, yüksek değerler içeren barış ve insan hayatından yana olanlara ateş ettiler'

Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev, Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov’un silahlı saldırı sonucu öldürülmesi ile ilgili, "Sadece Rus Büyükelçisine ateş etmediler, yüksek değerler içeren barış ve insan hayatından yana olanlara ateş ettiler." dedi.



Medvedev, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Karlov’a yapılan suikastın dehÅŸet verici bir suç olduÄŸunu söyledi.

Karlov’un fotoÄŸraf sergisinin açılışında Türk arkadaÅŸlarına Rusya’nın iÅŸbirliÄŸi, dostluÄŸu, yardımını, barışı koruma ve uluslararası terörizmle mücadele çabalarını anlatırken vurulduÄŸunu ifade eden Medvedev, "Andrey Karlov’un silahı konuÅŸmasıydı. Fakat katil baÅŸka dilde konuÅŸtu ve bu dil Andrey Karlov’un hayatı boyunca deÄŸerlerini koruduÄŸu normal insanlar için kabul edilebilir bir dil deÄŸildi. Ve Kahraman gibi hayatını kaybetti” açıklamasında bulundu.

Uluslararası kurallara göre büyükelçiyi öldürmenin uluslararası uygar iliÅŸkiler dışında olan, çok ciddi suç olduÄŸunu vurgulayan Medvedev, "Rusya bunu cezasız bırakmayacaktır. Bu organizasyona kim katıldıysa herkes bunun hesabını verecektir. Sadece Rus Büyükelçisine ateÅŸ etmediler. Yüksek deÄŸerler içeren barış ve insan hayatından yana olanlara ateÅŸ ettiler." ifadesini kullandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.