Sosyal Medya

Güncel

Suikastçi: ''Ben buradan sağ çıkmayacağım!''

Rus Büyükelçi Andrey Karlov'a suikast düzenleyen saldırgan objektiflere yansıdı. Saldırgan 1994'te Söke'de doğan, çevik kuvvet görevlisi polis memuru Mevlüt Mert Altıntaş. Altıntaş'ın görev yeri ise Ankara Emniyet Müdürlüğü...



CNN Türk’te yayınlanan tarafsız Bölge programına konuk olan YaÅŸar HacısalihoÄŸlu, Rus büyükelçiyi öldüren suikastçının polis olduÄŸunu, FETÖ'cü olabileceÄŸini iddia etti. HacısalihoÄŸlu AltıntaÅŸ'ın soruların çalınmasına iliÅŸkin soruÅŸturmada adının geçtiÄŸini iddia etti. Bu arada suikastçı polis memurunun ailesinin evinde arama yapıyor. Yazarımız Abdülkadir Selvi, suikastçının olay yerinde yaptığı açıklamaların El Kaide militanlarını andırdığını ancak Arapçasının çok kötü olduÄŸunu belirtti. Selvi, suikastçının dünyaya kendisini El Nusra'cı olarak göstermeye özel olarak özen gösterdiÄŸini ancak FETÖ ile iliÅŸkisinin araÅŸtırıldığını söyledi. Suikastçının 15 Temmuz günü izinli olduÄŸu ve göreve gitmediÄŸi de ortaya çıktı.
 
Görgü tanıklarının ifadesine göre saldırgan, Ankara ÇaÄŸdaÅŸ Sanatlar Merkezi'nde düzenlenen  Kamçatka fotoÄŸrafları sergisine kendisini polis olarak tanıtarak girdi. Saldırgan sergi açılışı sırasında objektiflere yansıdı. Suikastçı, Büyükelçi Karlov'u, konuÅŸmasını yapmak üzere kürsüye geldiÄŸi anda arkasından vurdu. Saldırgan daha sonra sergideki herkesi dışarı çıkarttı. Sonrasında ise içeriden tekrar silah sesi geldi.
 
Saldırganın suikast sonrasında, "Ben buradan ölmeden çıkmayacağım" dediği öne sürüldü. Olayın duyulmasının ardından Çağdaş Sanatlar Merkezi'nin önüne çok sayıda polis ekibi geldi. Özel harekatın binaya girmesinin ardından çatışma çıktı.
 
İZMİR RÜŞTÜ ÜNSAL POLİS OKULU MEZUNU
Rus Büyükelçi Andrey Karlov’u suikasti düzenleyen saldıran Mert AltındaÅŸ’ın liseyi bitirdikten sonra 2012 yılında Ä°zmir Buca’daki Rüstü Ãœnsal Polis Meslek Yüksek Okulu’na girdiÄŸi, 2 yıllık eÄŸitimin ardından da 2014 yılında mezun olduÄŸu ortaya çıktı.
 
Polis memuru AltıntaÅŸ’ın polis okuluna girdiÄŸi dönemde EÄŸitim Daire BaÅŸkanlığı’nın FETÖ üyelerinin yönetiminde olduÄŸu, ayrıca Mert AltıntaÅŸ’ın eÄŸitem gördüğü dönemde ve sonrasında baÄŸlantıda bulunduÄŸu alt, üst ve kendi devresindeki emniyet personelinin FETÖ üyesi olmak suçlamasıyla meslekten ihraç edildikleri öğrenildi. Mert AltıntaÅŸ’ın ise FETÖ içerisinde uyuyan hücre gibi deÄŸerlendirildiÄŸi ileri sürüldü.
 
ANNE VE KIZKARDEŞİ GÖZALTINDA
 
Manisalı olan Mert AltıntaÅŸ’ın Aydın’ın Söke ilçesinde yaÅŸayan annesi ile kız kardeÅŸinin, olayın heman ardından Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldüğü öğrenildi. Anne ile kızkardeÅŸinin gözaltına alındığı belirtilirken, ailenin oturduÄŸu Söke ilçesinin Çeltikçi Mahallesi Hürriyet Sokak’ta evlerinde ise polis arama çalışması baÅŸlattı. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.