Sosyal Medya

Dünya

Ölümcül robotlar BM kıskacında

BM, İHA'lar gibi kendi başına hareket eden "askeri robotlar"ın statüsünü belirlemek için 2017'de bir uzmanlar heyeti oluşturulmasını kararlaştırdı



Cenevre’de gerçekleÅŸen Uluslararası Konvansiyonel Silahlar Kongresi’ne katılan 123 ülke, 2017 yılı içerisinde insan kontrolü olmadan hedef belirleyebilen askeri robotlar hakkında hükümet uzmanlarından oluÅŸan bir inceleme grubu kurulmasına imza verdi.

Silikon Vadisi’nin ünlü isimlerinden Apple kurucusu Steve Wozniak ve Tesla CEO’su Elon Musk, insan öldürebilen askeri robotların geliÅŸimi konusunda endiÅŸelerini dile getiriyorlar. Ä°kili bu sene içerisinde bir imza kampanyası düzenleyerek BirleÅŸmiÅŸ Milletler’in konuya el atmasını talep etmiÅŸti.

19 ÜLKE ÖLÜMCÜL ROBOTLARA YASAK GETİRİLMESİNİ İSTİYOR

İçlerinde Arjantin, Peru, Pakistan, Küba ve Mısır’ın bulunduÄŸu 19 ülke ölümcül robotlara karşı global bir yasak getirilmesini talep ediyor.

Elon Mosk ölümcül robotlarla ilgili kaygılarını dile getirmiÅŸ ve yapay zeka kullanımının insanlık için nükleer bombalardan daha tehlikeli olabileceÄŸini belirtmiÅŸti. Stephen Hawking de 2014’te gerçekleÅŸtirdiÄŸi bir söyleÅŸide yapay zeka geliÅŸtirmelerinin insan ırkının varlığına son verebileceÄŸini açıklamıştı.

Hindistan'dan Büyükelçi Amandeep Singh Gill, 2017'de askeri robotları değerlendiren girişime başkanlık edecek.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.