Sosyal Medya

Coğrafyamız

İran Türk büyükelçiyi bakanlığa çağırdı

İran, Türkiye'nin Tahran Büyükelçisini Dışişleri Bakanlığı'na çağırarak diplomatik temsilcilikler önündeki gösterileri sordu



İran Dışişleri Bakanlığı, konuya ilişkin Türkiye'nin Tahran Büyükelçisi Rıza Hakan Tekin'in temsilcilikler önünde yapılan gösteriler sebebiyle bakanlığa çağrıldığını duyurdu.

İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Behram Kasımi, basın toplantısında yaptığı açıklamada, İran'ın Türkiye'deki temsilcilikleri önde yapılan protestoları, 'uygun olmayan bir davranış' olarak nitelendirdi.

Sözcü, "Polis bu tip olaylarda önceden temsilciliği haberdar etmekle yükümlüdür fakat bunu yapmadı. Ayrıca protestolar gece yarısı olması hasebiyle de uygun bir zamanda yapılmadı. Konuya ilişkin Türkiye'nin Tahran'daki büyükelçisini bakanlığa çağırarak İran'ın bu konudaki rahatsızlığını kendisine illettik" dedi.

Türkiye'deki bazı kiÅŸilerin Türkiye'de Ä°ran karşıtı bir atmosfer oluÅŸturmak istediÄŸini ileri süren Kasımi, "Olayların kimler tarafından desteklenip yönlendirildiÄŸini iyi biliyoruz" diye konuÅŸtu. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.