Sosyal Medya

Dünya

California'daki ayrılıkçılar Rusya'da elçilik açıyor

ABD'deki eyaletlerde güçlenen 'bağımsızlık' siyaseti faaliyete geçiyor. California eyaletinin ABD'den ayrılması için referandum başlatan 'Yes California!' hareketi Rusya'da büyükelçilik açmaya hazırlanıyor.



ABD'nin ayrılıkçı eyaletlerin California'da bulunan 'Yes California!' hareketi, Rusya'da büyükelçilik açmaya hazırlanıyor.

Washington Times gazetesinin haberine göre, ABD'den ayrılma yanlısı olan 'Yes California!' hareketinin lideri Louis Marinelli, elçiliğin açılması için Moskova'ya gitti. Marinelli daha önce eyaletin ABD'den ayrılması için referandum düzenlemeyi planladıklarını açıklamış ve referandum düzenlenmesi için yerel makamlara ilgili taleplerini sunmuştu.

Kaliforniya ve İngilizce çıkış anlamına gelen 'Exit' kelimelerinin birleştirilmesi ile oluşturulan 'Calexit' kelimesi İngiltere'nin AB'den ayrılması için yapılan ve kabul edilen 'Brexit' adlı referanduma gönderme yapıyor. Rusya'da açılan elçiliğin ABD'deki yansımaları merak ediliyor.

HAREKET NEYİ AMAÇLIYOR?

'Yes California!' hareketi, eyaletin ekonomi, göç, ekoloji ve eğitim gibi alanlardaki çıkarlarına ABD'nin zarar verdiğini ve bağımsız olmalarının daha iyi olacağı görüşünde.

Kaliforniya'daki seçmenlerin çoğunluğu son ABD başkanlık seçimlerinde Trump'ın Demokrat rakibi Hillary Clinton'ı desteklemişti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.