Sosyal Medya

Güncel

Spiegel'den yine kara propaganda

Türkiye'ye yönelik kara propagandasını sürdüren Alman Spiegel Online, Türkiye'nin mültecilere sınırlarını kapattığını, hatta sınıra gelen mültecileri öldürdüğünü iddia etti



Alman Spiegel Online gazetesi, 3 milyon mülteciye ev sahipliği yapan Türkiye'nin sınırlarını mültecilere kapattığını, ülkeye giriş yapmak isteyen mültecilerin üzerine askerler tarafından ateş açıldığını iddia etti.

Spiegel Online'da yer alan bir haber analizde, "Esad ve Rusya Halep'i yok ediyorlar, onbinlerce kişi ise şehri terk ediyor. Avrupa'nın baskısıyla Türkiye mültecilere sınırlarını kapattı. Ve ülkeye geçmeye çalışanlar hayatta kalamıyorlar" ifadelerine yer verdi.

Türkiye hakkında kara propagandasını daha da ileriye götürerek hikayeleştiren Spiegel Online, "14 yaşındaki Beşar Mustafa, Suriye üzerinden Türkiye'ye geçme mücadelesi veriyordu. Sınıra geldiğinde 100 metre ötedeki Türk askerleri bağırdı: "dur." Beşar aniden gelen kurşunların seslerini işitince, kendini toprağa attı. O sıra, 15 yaşındaki kuzen Ali'nin toprağa kanlar içinde düştüğünü gördü. Ali başından vurulmuştu. Ve askerler ateş açmaya devam ediyordu. Önümüzdeki birkaç saat içerisinde Ali çalılıkların arasında saklanmak zorunda kaldı. Ta ki muhafızların gidiş saati, şafak vaktine kadar..."

"TÃœRKÄ°YE MÃœLTECÄ°LERÄ° ALMIYOR"

Türkiye'nin mültecileri ülkeye almadığını iddia eden Spiegel Online, AB ile imzalanan mülteci anlaşması sonrası sınırlarını kapattığını iddia etti.

ERDOÄžAN: HALEP'TEN TAHLÄ°YE EDÄ°LENLER ÃœLKEMÄ°ZE GELEBÄ°LÄ°R

İdlib'e gelen Suriyelilerin aylardır neler çektiğinin bilindiğini, çocukların, kadınların, yaşlıların nasıl ıstırap çektiğinin herkes tarafından görüldüğünü söyleyen Erdoğan, "Biz Sayın Başbakan ve bakan arkadaşlarımızla yaptığımız görüşmede şuna karar verdik; biz bu gelenlerin bir kısmını çocuk, yaşlı, hakikaten sıkıntılı konumda olanları gerekirse ülkemiz içine alarak ülkemizdeki konteyner kentlere, varsa evlere yerleştirmek suretiyle onlara huzurlu bir imkan sağlayalım. Bunu insan hakları meselesi olarak görüyoruz. Bazı batılı ülkelerin '1 kişi dahi gelse almam' dediği ortamda biz 1 kişi değil bin kişi dahi gelse almakta kararlıyız. Ben o betonarme apartmanların yığınları içinden çıkartılan çocukları gördüğüm zaman bir baba olarak içim kan ağlıyor. Sorumluluk makamında olan bir insan olarak bunlara ne yapmamız lazım, bunun için adım atmamız lazım. Hiç gecikmeden bunu konuştuk, TOKİ olarak bu çalışmayı yapacağız, konteyner kentlerimizi yoğunlaştıracağız, bu insanları daha uygun yerlerde yaşatmanın mücadelesini vereceğiz" şeklinde konuşmuştu.

DÜNYADA EN ÇOK SURİYELİ MÜLTECİYE TÜRKİYE EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR

Suriyeli mülteciler grafik ile ilgili görsel sonucu

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.