Sosyal Medya

Güncel

Meinel: Avrupa Birliği yıkılacak Türkiye kazanacak

Donald Trump’ın başkan seçilmesinin ardında yeni bir dünya düzeni kurulduğunu anlatan Alman diplomat Dr. Günthel Meinel, “Yeni sistemde Türkiye’nin yeri çok büyük” diye konuştu.



Ä°stanbul’da düzenlenen III. Uluslararası Ä°ÅŸbirliÄŸi ve Yatırım Zirvesi’ne katılmak için Türkiye’ye gelen Uluslararası Diplomatlar BirliÄŸi (DMW) BaÅŸkanı Alman diplomat Dr. Günther Meinel,çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Ä°ÅŸte Meinel’in açıklamaları:

BÄ°RLÄ°K ALGISI KAYBOLDU 

AB yıkılacak çünkü kuruluÅŸ gerekçesi olan fikirleri artık savunmuyor. Avrupa’nın demokratik elitleri AB’yi yürütebileceklerini zannettiler. Ãœlkeler arasındaki birlik algısı yerini her ülkenin kendi refahına ve ulusalcılığa bırakıyor.

YENÄ° DÃœZEN KURULUYOR 

Dünya yeni bir düzene ve sisteme geçiyor. Trump öncesi ABD baÅŸkanları dünyaya polislik yapmak istediler. Trump ise içine kapanıyor ve sadece ABD’nin polisi olmak istiyor. DiÄŸer yandan ABD ve Rusya Trump döneminde çatışma istemiyor ve yakınlaÅŸacak. Bu yeni Avrasya sisteminde Türkiye’nin yeri çok büyük ve Rusya, Türkiye’ye çok saygı duyuyor. Dolayısıyla Türkiye dünya yeniden ÅŸekillenirken avantajlı ve kazanan ülke olacaktır.Almanya, Rusya karşıtı politikaları dolayısıyla ileride yeni düzende yerini almak için çok güçlü baÄŸları olan Türkiye’den arabuluculuk bile isteyebilir. DiÄŸer Avrupa ülkeleri de bu sebepten Türkiye ile bağını güçlü tutmalıdır. Avrupa ise henüz Trump’ı akıllarında konumlandırmaya çalışıyor.

Bahçekapılı olayı 

Günther Meinel, Almanya'da TBMM BaÅŸkanvekili AyÅŸenur Bahçekapılı'ya yönelik gösterilen saygısız tutum iliÅŸkin olark da konuÅŸtu. Sayın Bahçekaplı’nın havalimanında yaÅŸadığı olayda karşılıklı bir sıkıntı doÄŸdu. Diplomat pasaportuyla giren ancak normal pasaportla çıkış yapmaya çalışan Bahçekaplı ve polis karşılıklı olarak anlaÅŸamadılar ancak biz DMW olarak devreye girdik. Ben gümrük polisi basın sözcüsünü arayıp bundan sonra Türk diplomatlara daha nazik olunması konusunda bilgilendirmede bulundum. 

Almanya sonucu bekledi 

Almanya’nın Türkiye iliÅŸkilerinde ciddi hatalar yapıldı. Sözde Ermeni soykırımı tasarısının ardından Almanya DışiÅŸleri ve diplomatları verilen bu karar dolayısıyla piÅŸman oldular ve kararın baÄŸlayıcı olmadığını anlatmaya çalıştılar. Türkiye’yi provoke etmek için verilmiÅŸ bir karardı. Almanya darbe gecesi kazananı beklemekle yetindi çünkü kim kazanırsa onu tanıyacaklardı. Bu çok üzücü. Oysa biz DMW olarak 17-25 sonrasında Gülen’in ne kadar tehlikeli bir örgüte sahip olduÄŸunu Almanya’da anlatmıştık. 

AB ülkeleri teröristlere kapı açmamalı

DMW BaÅŸkanı Günther Meinel ve DMW Türkiye BaÅŸkanı Ferhat Bozçelik ortaklaÅŸa yaptıkları açıklamada BeÅŸiktaÅŸ’ta gerçekleÅŸen korkunç saldırıyı sert bir ÅŸekilde kınadıklarını ifade ederek ÅŸu açıklamayı yaptı: Terörist gruplar Türkiye’yi parçalamak isterlerken tüm dünya Türkiye ile dayanışma göstermelidir. Teröre acilen son verilmelidir. Avrupa ülkelerinde teröristlere kapıları açmak açıkça bu teröristlere destek vermek demektir.

AKÅžAM

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.