Sosyal Medya

Güncel

Suriye sınırından sonra Irak sınırına da kalkan

Hürriyet Yazarı Abdülkadir Selvi, bugünkü yasında Fırat Kalkanı Operasyonunun benzerinin Irak'ta da uygulanabileceğini idia etti.



İşte yazıdaki ilgili bölüm;

''KAHRAMANMARAŞ'ta Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak'la birlikteydik.

Suriyelilerin yaralarını sarmak için kurulan konteyner kentin açılışına gidiyorduk ki, Kayseri’deki patlama haberi geldi. Yara sarmak bir yana, biz yaralandık. Az sonra BaÅŸbakan Binali Yıldırım geldi. BaÅŸbakan’la sıcağı sıcağına Kayseri’deki saldırıyı konuÅŸtuk. Çok önemli bir iÅŸaret verdi. “Fırat Kalkanı, DAEÅž tehdidini sınırladı. Benzerini güney sınırımızda yapacağız” dedi. Bunun üzerine, “Ne yapacaksınız” diye sorduk. BaÅŸbakan, “Bu konuda bu kadar” karşılığını verdi. Bu aÅŸamada bu kadarla yetineceÄŸim. Ama zamanı gelince yazacağım. Ä°ÅŸin sırrı CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan’ın baÅŸkanlığında yapılan güvenlik toplantısında gizli.

PKK’nın bombalı araçla saldırdığı Kayseri 1. Komanda Tugayı, sancağında iki üstün cesaret madalyası taşıyor. Biri Kıbrıs Barış Harekâtı’ndan. DiÄŸeri sınır ötesi operasyonlardan. Son olarak ÅŸehir savaÅŸlarında PKK’yı diz çöktürmüşlerdi. Bu yüzden PKK’lılar sosyal medya üzerinden intikam yeminleri içmiÅŸlerdi. Alçak emellerini önceki gün gerçekleÅŸtirdiler. Kayseri 1. Komando Tugayı’na yakında yeni görevler çıkacak. Bu saldırının bedeli ödetilecek. Türkiye, 20 Temmuz 2015 tarihinden bu yana, canlı bomba eylemleri, ÅŸehir savaÅŸları, darbe giriÅŸimi ve bombalı araç eylemleriyle sistematik bir saldırı ile karşı karşıya. Hedef; Türkiye’ye diz çöktürmek. 10 Aralık’ta baÅŸkanlık sistemini esas alan Anayasa deÄŸiÅŸikliÄŸi Meclis’e sunuldu; PKK BeÅŸiktaÅŸ’ta polislerimize saldırdı.''

Hürriyet

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.