Sosyal Medya

Güncel

Tahliye otobüslerine DAEŞ saldırıdı iddiası!

Suriye’de Esed rejiminin Halep’ten yapılan tahliyeye karşılık Al Foua ve Kefraya köylerindeki Şiilerin tahliye edilmesi için bölgeye gönderilen 5 otobüs ateşe verilerek yakıldı.



Alınan bilgiye göre saldırının arkasında IŞİD'in uzantısı Cundul Aksa örgütü var. 
 
Suriye’de Ä°ran komutasındaki Åžii milisler ve rejim ordusunun kuÅŸatmasında bulunan doÄŸu Halep’ten sivillerin tahliyesi için yapılan yeni anlaÅŸmaya göre, Ä°dlib yakınlarındaki Al Foua ve Kefraya’daki Åžiiler tahliye edilecek, ondan sonra Halep’te tahliyelere yeniden baÅŸlanacak.
 
Ä°DLÄ°B'DE ATEÅžE VERÄ°LDÄ°
Bugün Åžiilerin tahliye edilmesi için Al Foua ve Kefraya  köylerine giden 5 tahliye otobüsü Ä°dlib’te ateÅŸe verildi. Alev alan otobüsler kullanılamaz hale geldi.
 
KuÅŸatma altındaki doÄŸu Halep’te bulunan sivillerin tahliyesine de yeniden baÅŸlandığı bildiriliyor. Ä°lk kafilenin Ä°dlib’e doÄŸru yola çıktığı öğrenildi.
 
DHA: 3 OTOBÃœS YAKILDI
DHA ise Suriye'nin Halep kentinde sivillerin tahliyesi için gönderilen 3 otobüsün, kimliği belirsiz kişilerin saldırısına uğradığını duyurdu. Saldırıda, 3 otobüs yanarak kullanılamaz hale geldi. Olayda ölen ya da yaralanan olup olmadığı açıklanmadı.
 
REUTERS: OTOBÃœSLER SALDIRIYA UÄžRADI
Reuters'ın Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'ne dayandırdığı habere göre, Şii köyleri Al Foua ve Kefraya'dan ayrılan tahliye otobüsleri saldırıya uğradı. Bazı otobüsler ateşe verildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.