Sosyal Medya

Güncel

Başbakan canlı bombaların nasıl organize edildiğini açıkladı!

Başbakan Binali Yıldırım, “Örgütün dışarıdaki yöneticileri, ‘Kuzey Irak’ta, Suriye’de bundan böyle artık bizden talimat beklemeden serbest, fedai türü eylemleri kendi imkân ve kabiliyetinizle nerede yapabiliyorsanız, yapın’ diye genel bir talimat verdi. Bu intihar eylemleri, canlı bomba eylemleri bu talimatın neticesi gerçekleşiyor” şeklinde konuştu.



 
Kahramanmaraş ziyareti sırasında gazetelerin Ankara temsilcilerinin sorularını yanıtlayan Yıldırım, özetle şunları söyledi:
 
STRATEJÄ°MÄ°Z ETKÄ°LÄ° OLDU
 
Terör saldırılarına karşı, önlemler açısından farklı bir konsepte mi geçmek gerekiyor?
 
Bir kere terör örgütünün terörle mücadelede ‘savunma deÄŸil taarruz’ stratejimizden canının ciddi anlamda acıdığını biliyoruz. Özellikle kırsal kesimdeki yuvaları, barınakları, tahkikatları çok ciddi anlamda zarar gördü. Kırsalda eylem kabiliyetleri hemen hemen yok olacak düzeye geldi. Durumu böyle tespit etmekte fayda var.
 
AMANSIZ BÄ°R MÃœCADELE
 
Åžu anda sadece PKK bölücü terörüne karşı deÄŸil, FETÖ örgütüne, DEAÅž’a karşı da hem içeride hem dışarıda çok aktif, amansız bir mücadelemiz var. Bu mücadeleyi akamete uÄŸratacaklarını, bu mücadele azminden belki bizi döndüreceklerini zannediyorlar. Ama bu asla söz konusu deÄŸil. Çünkü biz biliyoruz ki 79 milyon vatandaşımız bu mücadelede bizim arkamızda. Bizim hiçbir tereddütümüz yok, sırtını terör örgütlerine dayayan, sırtını daÄŸa dayayanlar düşünsün. Bizim için bayrak, istiklal, vatan, milletin bekası geleceÄŸi önemlidir.
 
MÄ°LÄ°M SAPMAYACAÄžIZ
 
Kim kiminle iÅŸ tutuyorsa, ister içeride ister dışarıda hiç fark etmez, ÅŸu an itibariyle bunun kim olduÄŸunun da önemi yoktur. Ne yapmak istedikleri de bellidir. Irak, Suriye, Yemen, Libya ve Mısır’a bakarsak ne yapmak istediklerini tahmin etmek zor olmaz. Ama yanlış hesap, yanlış ülke. Türkiye, bu millet, bu tezgaha gelmez. Tabii ki canımızı yakıyor, üzülüyoruz. Ama acımızı baÄŸrımıza basacağız, bu mücadeleden bir milim bile sapmayacağız.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.