Sosyal Medya

Güncel

17 Aralık 2013: FETÖ'nün kirli yargı darbe girişimi

Yıllardır başta yargı ve emniyet olmak üzere, devletin birçok kurumu içine sızan FETÖ, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni tümüyle ele geçirmesinin önünde engel olarak gördüğü tüm kurum ve şahısları bertaraf etmek için her türlü hile ve yöntemi açımasızca kullandı. İlk ciddi kirli girişim için 17 Aralık 2013'te düğmeye basıldı.



FETÖ, 17-25 Aralık’ta birbiriyle alakasız dosyaları birleÅŸtirip kamuoyuna ‘yolsuzluk’ diye sunarak siyasete darbe vurmak istedi. 2023 vizyonu çerçevesinde planlanan 3. Havalimanı, 3. Köprü ve Kanal Ä°stanbul gibi mega projeleri hedef aldı. Bu doÄŸrultuda, Türkiye’ye çaÄŸ atlatacak projeleri üstlenen iÅŸadamları FETÖ militanı savcılar tarafından gözaltına alınmak istendi.

12 İhbar Aynı Adresten Yapıldı

17 Aralık darbe giriÅŸimi isimsiz ihbar mektuplarıyla baÅŸlatıldı. Ä°simsiz ihbarlarla soruÅŸturma açılması ve bunların delil yapılması kanunda suç olmasına raÄŸmen FETÖ’cü savcılar, aldıkları emir doÄŸrultusunda operasyon talimatı verdi. Yapılan ihbarlar, Ä°hbarı yapanların adreslerine bakılmaksızın delil kabul edildi. Ancak aynı adresten tam 12 ihbar yapılmıştı.

Hukuk Skandalı: 17 Aralık Dosyası UYAP’a Girilmedi

17 Aralık darbe giriÅŸimini yöneten savcılar, Ä°stanbul BaÅŸsavcısı’na haber vermeden düğmeye bastı. SoruÅŸturmanın detaylarının Ulusal Yargı Ağı BiliÅŸim Sistemi’ne (UYAP) girilmemesi yapılan hukuksuzluÄŸu gözler önüne serdi.

Dinleme Terörü

FETÖ tarafından gerçekleÅŸtirilen 17 Aralık darbe giriÅŸimi öncesi çok sayıda siyasetçi, gazeteci ve iÅŸ adamı hakkında, farklı isimlerle dinleme kararı çıkarıldı. Dinleme kararı çıkarılan kiÅŸinin sahte isimlerle dinlemeye alınması FETÖ’nün hukuk tanımaz operasyonunu ortaya koydu. Yasa dışı dinlemeleri engellemek ve mahkemelerin verdiÄŸi dinleme kararlarının yasal çerçeveye uygunluÄŸunu kontrol etmek için kurulan Telekomünikasyon Ä°letiÅŸim BaÅŸkanlığı (TÄ°B) da, FETÖ’nün yasadışı dinlemelerine çözüm olamadı.

FETÖ’nün 17 Aralık Medya Hamlesi

17 Aralık darbe giriÅŸiminde medya ile iliÅŸkileri yönlendirme iÅŸini eski Ergenekon savcılarından Fikret Seçen’in yürüttüğü ortaya çıktı. Seçen, darbe sabahı daha önceden bilgilendirdiÄŸi bazı basın mensuplarını yanına çağırdı ve medyada yer almasını istediÄŸi belge, bilgi ve görüntüleri verdi. Zekeriya Öz dahi Fikret Seçen’in onayı olmadan kimseyle herhangi bir bilgi paylaÅŸmadı.

 

 

17 Aralık Darbe Girişiminin Kirli Telefon Trafiği

 

 

17 Aralık darbe giriÅŸiminde rol oynayan emniyet müdürlerinin kirli operasyon Ã¶ncesi ve sonrasındaki yoÄŸun telefon trafiÄŸi açığa çıktı. Emniyetçilerin baÅŸta CIA’in merkezi Virginia Eyaleti olmak üzere 25 farklı ülkeden 100’ün üzerinde uluslararası numarayla görüştüğü öğrenilirken, polislerin yurtdışı telefon trafiÄŸinin darbe günü zirve yapması, darbenin uluslararası baÄŸlantılarını da gözler önüne serdi.

Skandal Telefon

17 Aralık darbe giriÅŸiminin baÅŸaktörlerinden dönemin Ä°stanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Hamza Tosun’un operasyon günü Fethullah Gülen’in Pensilvanya’daki yardımcısına tekmil verdiÄŸi ortaya çıktı. Tosun, 17 Aralık saat 15:28:39’da ABD Virginia’dan bir numarayla 193 saniye görüşme yaptı. Polisin mercek altına aldığı numara Gülen’in yardımcılarından Sinan Dursun’a çıktı.

Emniyete FETÖ Baskını

FETÖ’cü savcı Zekeriya Öz, Ä°stanbul Emniyet Müdürlüğü’ne baskın düzenledi. Mali Åžube’yi basan Zekeriya Öz, polislere zorla örgüt ÅŸeması yazdırmaya kalkışırken, örgütün tepe ismi olarak da Tayyip ErdoÄŸan’ı koydurdu.

Savcı Akkaş Bildiri Dağıttı

17 Aralık darbe giriÅŸimi dosyası elinden alınan FETÖ’cü savcı Muammer AkkaÅŸ adliye önünde bildiri dağıttı. Ä°stanbul Adliyesi önünde bildiri dağıtarak bu alanda bir ilke imza atan Muammer AkkaÅŸ’ın, HSYK’daki FETÖ’cülerden talimat aldığı ortaya çıktı.  SoruÅŸma yapmasının engellendiÄŸini savunan AkkaÅŸ’ın, HSYK’daki ‘abileri’ ile görüştükten sonra bildiri dağıttığı belirlendi.

 

 

Adliye önünde skandal bildiri dağıtan dönemin savcısı Muammer Akkaş

 

 

Dönemin Başbakanı

17 Aralık operasyonlarını gerçekleÅŸtiren savcı ve polisler, dosyanın ‘sakıncalı’ buldukları kısımlarını imha ettiler. Ancak mali ÅŸube ve siber suçlar bölümü imha edilen ve silinen bu verilerin geri dönüşümünü saÄŸladı. ‘Dönemin baÅŸbakanı’ ifadesi, ‘geri dönüşümü saÄŸlanan’ dosyalarda bulundu. 17 ve 25 Aralık yolsuzluk soruÅŸturmalarında hazırlanan fezlekelerde ‘Dönemin BaÅŸbakanı’ ve ‘Devrik BaÅŸbakan’ gibi ifadelerin geçtiÄŸi görüldü.

 

 

tayyip-erdogan-idname

2012/656 esas numaralı 25 Aralık soruÅŸturmasında geçen ‘Dönemin BaÅŸbakanı’ ifadesi

 

 

Asıl Hedef ErdoÄŸan’dı

17 Aralık Aralık darbe giriÅŸiminin başında bulunan Celal Kara, gerçek hedefin Tayyip ErdoÄŸan olduÄŸunu söyledi. CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan’ın “Hedef bendim. OÄŸlum üzerinden bana ulaÅŸacaklardı” açıklamasını yorumlayan Celal Kara, “Bizim dosyamızda Bilal ErdoÄŸan ile ilgili bariz bir ÅŸey yoktu. Ama BaÅŸbakan ile ilgili bir ÅŸeyler çıkardı. Bence ErdoÄŸan iÅŸin içindeydi” diyerek, asıl hedefin CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan olduÄŸunu ve Bilal ErdoÄŸan hakkında herhangi bir delil olmadığını itiraf etti.Cumhuriyet 25 Ocak 2015 tarihli “1 numara ErdoÄŸan’dı” baÅŸlıklı haberinde, FETÖ’cü savcı Celal Kara’nın 17 Aralık’taki asıl hedefin ErdoÄŸan olduÄŸuna iliÅŸkin itirafına yer verdi.

İlker Başbuğ: 17 Aralık Darbe Girişimidir

Eski Genelkurmay BaÅŸkanı Ä°lker BaÅŸbuÄŸ, Balyoz Davası’nın temyiz duruÅŸmasına gönderdiÄŸi savunmada 17/25 Aralık operasyonlarının darbe giriÅŸimi olduÄŸunu söyledi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.