Sosyal Medya

Güncel

Savunma Sanayii Müsteşarlığından iftiralara net cevap

Savunma Sanayii Müsteşarlığından (SSM), Baykar İHA sistemine ilişkin bir gazetede yayımlanan haberle ilgili açıklamalarda bulundu.



Baykar Ä°HA sistemine iliÅŸkin bir gazetede yayımlanan haberde sistemle ilgili hiçbir teknolojik ve mali karşılaÅŸtırmaya yer verilmeden sadece maliyetine vurgu yapılmış olmasının objektif, ÅŸeffaf, güvenilir ve doÄŸru bilgiyi hedefleyen habercilik ilkeleriyle baÄŸdaÅŸmadığı bildirildi. 

SSM'den yapılan yazılı açıklamada, Baykar firması ile MüsteÅŸarlık arasında sözleÅŸmeleri imzalanarak envantere alınan ve milli savunmanın önemli bir unsuru olarak görev yapan Ä°HA sistemlerinin maliyetinin, Türkiye tarafından daha önce tedarik edilen benzer sistemlere kıyasla kayda deÄŸer ÅŸekilde ucuz olmasının yanı sıra teknik olarak da daha üst seviyede bulunduÄŸu kaydedildi. 

Baykar Ä°HA sisteminin, aynı teknik kategoride yer alan ve 2005 yılında tedarik edilen sisteme göre yüzde 60 daha ucuza tedarik edildiÄŸi vurgulanan açıklamada, milli bir ürün olması dolayısıyla Baykar Ä°HA sisteminin bakım ve onarımının da diÄŸer sisteme göre çok daha hızlı ve daha düşük maliyetlerle gerçekleÅŸtirildiÄŸi vurgulandı. 

SSM'nin hayata geçirmeye devam ettiği milli ve yerli savunma sanayi projeleri hakkında olumsuz ve objektiflikten uzak yayınlar yapıldığı belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Savunma Sanayii MüsteÅŸarlığının yürüttüğü Baykar Ä°HA sistemine iliÅŸkin, 16 Aralık 2016 tarihinde Birgün ve Cumhuriyet gazeteleri tarafından yayınlanan haberi esef ile kınıyoruz. CHP Ä°stanbul Milletvekili Eren Erdem tarafından verilen soru önergesi cevaplarına dayandırılmaya çalışılarak Birgün gazetesince üretilen haberde, Baykar Ä°HA sistemi ile ilgili hiçbir teknolojik ve mali karşılaÅŸtırmaya yer verilmeden sadece maliyetine vurgu yapılmış olması, objektif, ÅŸeffaf, güvenilir ve doÄŸru bilgiyi hedefleyen habercilik ilkeleri ile baÄŸdaÅŸmamaktadır. 

Güçlü Türkiye’nin teminatı olan Savunma Sanayii MüsteÅŸarlığının var gücüyle hayata geçirmeye devam ettiÄŸi milli ve yerli savunma sanayi projeleri hakkında olumsuz ve objektiflikten uzak yayın yapanların, vatan ve millet sevgisini yüce Türk milleti mutlaka sorgulayacaktır. Bilinmelidir ki Türk savunma sanayi projelerini itibarsızlaÅŸtırmaya yönelik her yaklaşım, milli ve yerli üretim için çıktığımız yolda inancımızı daha da kuvvetlendirmektedir. Bu itibarla, bahsi geçen gazetede öne sürülen iddiaların gerçeÄŸi yansıtmamakta olduÄŸu hususunu beyan eder, hukuki haklarımızı saklı tuttuÄŸumuzu kamuoyunun bilgisine sunarız."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.