Sosyal Medya

Güncel

Yıldırım: Terör 15 Temmuz'dan ders almamış

Başbakan Binali Yıldırım, Kayseri'de halk otobüsüne gerçekleştirilen alçak saldırıya ilişkin açıklama yaptı.



BaÅŸbakan Binali Yıldırım, Kayseri'deki terör saldırısına iliÅŸkin, "Terör 15 Temmuz'dan ders almamış" diyen Yıldırım "Adı ne olursa olsun hangi kılıkta, surette gelirse gelsin terör alçaklıktır insanlık suçudur, masum insanları öldürmek insanlığı öldürmekti terör örgütü ÅŸunu bilmelidir ki Ã‡anakkale ruhu istiklal ruhu bu millette tam anlamıyla vardır. Bu olaylar terörle mücadele gücümüzü zayıflatmaz aksina daha da artırır o yüzden programımızı yapacağız. Kahraman MaraÅŸ'tan gereken mesajımızı da hep birlikte vereceÄŸiz" dedi.

Başbakan Yıldırım, Kahramanmaraş Valiliğini ziyaretinin ardından, Kayseri'deki terör saldırısına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Sabah saatlerinde, Kayseri Zincidere Komando Tugayı'ndan hafta sonu izni için çıkan askerleri ÅŸehre götüren halk otobüsüne, yolda bir canlı bomba saldırısı gerçekleÅŸtiÄŸini belirten Yıldırım, "Bu alçak terör eylemi sonucu ÅŸehit olan askerlerimiz var, yaralı askerlerimiz var. Yaralılarımızın tedavisi devam ediyor." diye konuÅŸtu.

Saldırının ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ile Milli Savunma Bakanı Fikri Işık'ın Kayseri'ye gittiğini ifade eden Yıldırım, bakanların çalışmalarını, emniyet güçleri ve mülki amirlerle sürdürdüklerini belirtti.

Başbakan Yıldırım, olaya ilişkin gelişmelerin belirli aralıklarla kamuoyuyla paylaşılacağını bildirdi.

"ÖYLE ANLAŞILIYOR Kİ DAHA 15 TEMMUZ'DAN DERS ALMAMIŞLAR"

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan BaÅŸbakan Yıldırım, "Programlarınızı iptaliniz söz konusu mu?" sorusu üzerine, "Programı niye iptal edeceÄŸiz? Teröristleri daha da sevindirmeye hiç niyetimiz yok. Terörün amacı da zaten bizim moral deÄŸerlerimize zarar vermek, milletimizin canını sıkmak ama öyle anlaşılıyor ki daha 15 Temmuz'dan ders almamışlar." ifadelerini kullandı.

"MASUM İNSANLARI ÖLDÜRMEK, İNSANLIĞI ÖLDÜRMEK GİBİDİR"

Adı ne olursa olsun, hangi kılıkta, hangi surette gelirse gelsin terörün alçaklık ve insanlık suçu olduÄŸunu vurgulayan Yıldırım, "Masum insanları öldürmek, insanlığı öldürmek gibidir. Ama terör örgütü ÅŸunu bilmelidir ki Çanakkale ruhu, istiklal ruhu bu millette tam anlamıyla vardır. Bu olaylar milletimizin ve bizim terörle mücadele gücümüzü zayıflatmaz, aksine daha da arttırır. Bunun bilinmesinde fayda var. O yüzden programımızı yapacağız. KahramanmaraÅŸ'tan, Sütçü Ä°mam'ın torunlarının memleketinden bir kez daha bu alçaklara gereken mesajımızı da hep birlikte vereceÄŸiz." deÄŸerlendirmesinde bulundu.

Yıldırım, bir soru üzerine, "Buradan Ankara'ya geçeceÄŸiz, deÄŸerlendirme yapacağız." dedi. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.