Sosyal Medya

Güncel

HDP'den PKK'sız, örgütsüz hükümeti suçlayan kınama!

Kayseri'de er ve erbaşları hedef alan terör saldırısıyla ilgili açıklamada bulunan HDP "Bu saldırıyı da en sert biçimde kınıyoruz" dedi.



"Bu saldırıyı da en sert biçimde kınıyoruz. YaÅŸamını yitirenlere Allah'tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına baÅŸsaÄŸlığı, yaralılara acil ÅŸifalar diliyoruz" ifadeleriyle baÅŸlayan yazılı açıklamada şöyle denildi:

"BOMBA ÇOK SAYIDA ÖLÜME YOL AÇTI"

"Bu kez Kayseri'de patlayan bomba çok sayıda ölüme ve yaralanmaya yol açtı. Bu saldırıyı da en sert biçimde kınıyoruz. YaÅŸamını yitirenlere Allah'tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına baÅŸsaÄŸlığı, yaralılara acil ÅŸifalar diliyoruz. Türkiye'nin adım adım sürüklendiÄŸi ÅŸiddet girdabından büyük bir üzüntü duyuyor ve yaÅŸanmakta olan acıları paylaşıyoruz.

"KINAMALARLA YETİNİLECEK BİR DÖNEMİ ÇOKTAN GEÇTİK"

Artık kınamalarla yetinilecek bir dönemi çoktan geçtik. Bu acıların bir an önce dinmesi ve yenilerinin yaşanmaması için bugün hepimiz şiddet karşıtlığında, barış, demokrasi, adalet ve özgürlük duyguları etrafında bir arada durmalıyız.

"ÇAĞRIMIZ: DÜŞMANLIK ÜRETEN POLİTİKALARIN DERHAL SONLANDIRILMASI"

Bu sıkıntılı dönemi dayanışma ile aÅŸabilir, ülkeyi düze çıkarabilir, barış ve huzuru saÄŸlayabiliriz. Umutlarımızı yitirmeden, bu gidiÅŸe dur demenin ilk adımı budur. Ã‡aÄŸrımız, hem iç hem de dış politikada gerginlik, kutuplaÅŸma, düşmanlık, kaos ve çatışma üreten politikaların, dilin ve üslubun, uygulamaların derhal sonlandırılması yönündedir. Bir kez daha yaÅŸamını yitirenlere rahmet, tüm toplumumuza baÅŸsaÄŸlığı diliyoruz."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.