Sosyal Medya

Güncel

Kayseri ve Beşiktaş'taki terör saldırıları birbirine benziyor

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Kayseri'deki terör saldırısının, tarz itibarıyla Beşiktaş'taki saldırıya benzediğini açıkladı.



Kayseri'de 13 ÅŸehit, 48 yaralının olduÄŸu terör saldırısıyla ilgili açıklama yapan BaÅŸbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, "Muhtemelen çarşı iznine çıkan askerlerimizin içinde bulunduÄŸu özel halk otobüsüne yönelik bombalı araç giriÅŸimi. Tarz itibarıyla maalesef BeÅŸiktaÅŸ'taki elim hadiseye benziyor" dedi.

VALİ KAMÇI: SİVİL ARAÇ BOMBA YÜKLÜ

Öte yandan Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, terör saldırısına iliÅŸkin, "Sivil araç bomba yüklü, canlı bomba tarafından patlatılıyor. Çok üzücü bir hadise. Åžehitlerimiz ve yaralılarımız var" dedi.

Vali Kamçı, Erciyes Üniversitesi yakınındaki terör saldırısının gerçekleştiği alanda incelemelerde bulundu.

Olay yerinden ayrılırken gazetecilere açıklama yapan Kamçı, şunları kaydetti:

"Sivil araç bomba yüklü, canlı bomba tarafından patlatılıyor. Çok üzücü bir hadise. Şehitlerimiz ve yaralılarımız var. Sizlerden biraz sağduyu bekliyorum. Görüntü almaya çalışmamanızı sizden rica ediyorum. Bu tür bir hadise Avrupa'da olduğunda hiçbir görüntü alınmıyor ama bizde olduğunda görüntü kirliliği meydana geliyor.

Televizyonlar habire veriyor, sizlerden sağduyu bekliyorum. Menfur bir saldırı, bir terör saldırısı. Bu anlamda kınıyoruz. Maalesef şehitlerimiz ve yaralılarımız var, çok üzgünüz. Şu anda şehit ve yaralı sayımız belli değil, tespit çalışmalarımız devam ediyor. Resmi açıklamaları beklemenizi istirham ediyorum. Kan ihtiyacı var ama gideriliyor. Otobüsün yanında patlayan araç. İçindeki zaten canlı bomba oluyor, işte bomba yüklü bir araç patlıyor, halk otobüsümüze zarar vermiş oluyor"

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.