Sosyal Medya

Güncel

Dünyadan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a büyük övgü!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Halep’teki katliamı önlemek için tahliye sürecini başlatan çabaları dünyada yankı uyandırdı.



Obama ve Merkel, Türkiye’ye teÅŸekkürlerini iletirken uluslararası medya organları Türkiye’nin rolüne vurgu yaptı.

Türkiye'nin Rusya ile yoÄŸun bir diplomasi trafiÄŸi yürüterek, aylardır kuÅŸatma altında yaÅŸayan Halep'in tahliyesinde rol oynaması büyük yankı uyandırdı.

ABD BaÅŸkanı Obama, Türkiye'ye teÅŸekkürlerini bildirirken, dünya basını Ankara'nın çabalarını okurlarına aktardı. 

CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın Obama'yla yaptığı telefon görüşmesinin ardından Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada "BaÅŸkan Obama, ateÅŸkese varılması ve ÅŸehri terk etmek isteyen muhaliflerle sivillerin tahliye edilmesinde Türkiye'nin çabasından dolayı CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'a teÅŸekkür etti" ifadeleri yer aldı.

"Halep'in Türk sınırına ne kadar yakın olduÄŸunu görünce o zaman bunun ne anlama geldiÄŸi anlaşılır" diyen Almanya BaÅŸbakanı Angela Merkel de Türkiye'nin aldığı sorumluluÄŸu övdü.

Dünya basınından tahliyelere dair bazı detaylar ise şöyle:

The Guardian (Ä°ngiltere): "Halep: Türkiye-Rusya ateÅŸkes anlaÅŸması, ÅŸehrin sakinlerine hayatta kalma umudu verdi" baÅŸlığıyla verdiÄŸi haberinde Rus ve Türk istihbaratının Halep tahliyesini müzakere etti.

BBC (Ä°ngiltere): Tahliye anlaÅŸmasında rol oynayan Türkiye, Suriye genelinde bir ateÅŸkes saÄŸlanması için Rusya'yla tekrar temaslarda bulunacak.

Sky News (Ä°ngiltere): Türkiye, Rusya'nın Esad rejimine baskı yapmasını ve ateÅŸkesin yürürlüğe girmesini saÄŸladı.

 Le Parisien (Fransa): Kremlin yönetimiyle temas kurarak koridor açılmasında rol oynayan Türkiye, bölgeye insani yardım ulaÅŸtırdı.

 L'Orient Le Jour (Lübnan): OrtadoÄŸu'dan haber aktaran Lübnan merkezli gazete, Halep'i terk eden yaralıların Türkiye'de tedavi altına alındığı haberini okurlarına duyurdu.

 Associated Press: Uluslararası haber ajansı AP Ankara ve Moskova'nın, Suriye'de savaÅŸan tarafların ateÅŸkese varmasının önünü açarak, Halep'in tahliye edilmesini saÄŸladığını abonelerine geçti.

 CNN (ABD): Halep'te Türkiye CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan ile ateÅŸkeste uzlaÅŸan Rusya Devlet BaÅŸkanı Vladimir Putin, Suriye'de ülke genelinde barışın devam etmesini yine ErdoÄŸan ile birlikte önereceklerini açıkladı.

 The Daily Beast: ABD merkezli haber sitesi "Halihazırda 3 milyon mülteciye kapısını açarak bu alanda lider olan Türkiye, Halep'ten kaçan siviller için Suriye'de 80 bin kiÅŸilik bir çadır kent kurmayı planlıyor" dedi.

Europe1 (AB): DışiÅŸleri Bakanı ÇavuÅŸoÄŸlu'nun, "Suriye genelinde bir ateÅŸkes saÄŸlanması ve politik çözümü hedefliyoruz" sözlerine yer verdi.

 Al Arabia (Suudi Arabistan): ErdoÄŸan ve Putin'in telefon görüşmelerinden sonra ateÅŸkes ihlalleri son buldu ve ölüm riski altındaki sivillerin tahliyesi baÅŸladı.

 Rudaw (Irak): Putin ve ErdoÄŸan'ın anlaÅŸması sonarsında tahliyeler baÅŸladı, onbinlerce insanın maruz kalacağı trajedi önlendi.

 Indian Express (Hindistan): ErdoÄŸan ve Putin'in uzlaÅŸması siviilerin tahliye edilmesinin önünü açtı.

 SBS(AvustraltaTV): ErdoÄŸan Halep için Obaba, Putin ve Merkel ile görüştü. Görüşmelerden sonra ateÅŸkes yeniden saÄŸlandı ve tahliyeler baÅŸlad

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.