Sosyal Medya

Güncel

FETÖ davasında ilk karar çıktı

Tokat’taki FETÖ davasında avukat Serdar Ateş’e 15 yıl hapis cezası verildi.



Tokat'ta FETÖ/PDY soruÅŸturması kapsamında hakkında, 'Silahlı Terör Örgütü'yöneticiliÄŸinden dava açılan örgütün Tokat avukatlar imamı Serdar AteÅŸ 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Örgütün avukatlar yapılanmasına yönelik düzenlenen operasyonda tutuklanan Serdar AteÅŸ hakkında 'Silahlı Terör Örgütü yöneticiliÄŸinden', tutuksuz yargılanan M.B., F.K., Åž.T. ve K.T. hakkında ise, 'Silahlı terör örgütüne üye olma' suçlarından Tokat Ağır Ceza Mahkemesi'ne açılan davanın son duruÅŸması gerçekleÅŸtirildi.

Davaya sanıkların yanı sıra avukatları da katıldı. Davada söz alan örgütün Tokat avukatlar imamı olduğu belirlenen ve daha önce özel bir dershanede çalışan sanık Serdar Ateş kendisinin mağdur olduğunu öne sürerek şöyle dedi:

Bu davanın en mağduru benim. İki çocuğum var. Hain yapının çözülmesine yardımcı olmak isterim, keşke yardımcı olabilseydim. Bu yapıda kimseyi koruyacak değilim. Ben kimseden talimat almadım. Bylock programını ben kullanmadım ve indirmedim. Olmayan bir şeyin ispatını yapamam. Kumpasın içinde olduğumu düşünüyorum. Tahliye ve beratımı istiyorum

Diğer dört sanık da, suçlamaları kabul etmedi. Mahkeme heyeti ise verdiği 15 dakika aranın ardından kararını açıkladı.

Kararda Serdar AteÅŸ'e 'Silahlı Terör Örgütü yöneticiliÄŸinden' 15 yıl hapis cezası verildi.

'Silahlı terör örgütüne üye olma' suçlarından ise diÄŸer sanıklardan M.B. 1 yıl 8 ay 18 gün, F.K. 1 yıl 8 ay 8 gün, Åž.T. 2 yıl 1 ay, K.T. ise 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Serdar AteÅŸ tutuklu bulunduÄŸu cezaevine gönderilirken, diÄŸer sanıklar kararı temyiz edeceklerini söyledi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.