Sosyal Medya

Coğrafyamız

'PYD/PKK, kendisi gibi düşünmeyen tüm Kürtleri hain ilan ediyor'

Suriye Kürt Ulusal Konseyi Başkanı İbrahim Bıro, ülkenin kuzeyindeki olumsuz tablonun Esed rejiminin izlediği siyasetin mahsulü PYD/PKK'dan kaynaklandığını belirtti



Suriye Kürt Ulusal Konseyi (ENKS) BaÅŸkanı Ä°brahim Bıro, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) Duhok kentindeki Amerikan Ãœniversitesi tarafından "Kürdistan'ın Bağımsızlığı, Zorluklar ve Fırsatlar" temasıyla düzenlenen konferansın 2'nci günündeki panelde konuÅŸma yaptı.

Suriye'nin kuzeyinde Kürtlerin durumunun her geçen gün kötüleştiğine dikkati çeken Bıro, PYD'nin tek taraflı ilan ettiği yönetimin halka kazandırdığı hiçbir şey olmadığını belirtti.

PYD'nin, Esed rejiminin kasıtlı ve planlı politikaları nedeniyle güç kazandığını belirten Bıro, "Suriye'de 2011 yılında ayaklanma baÅŸladığı zaman, Esed Rejimi sadece PYD'nin silahlanmasına müsaade etti. PKK da binlerce savaşçısını Rojava'ya (Suriye'nin kuzeyi) gönderdi. Bu geliÅŸmeden sonra bölgedeki durum kötüleÅŸmeye baÅŸlayıp bugüne kadar geldi." deÄŸerlendirmesinde bulundu. 

PYD, SİYASETİNİ YENİDEN GÖZDEN GEÇİRMELİ

Suriye'de eline silah alan taraflardan Kürtlerin bir kazanım saÄŸlamadığını vurgulayan Bıro, "Esad rejiminin bölgeyi elinde tuttuÄŸu 60 yıl boyunca dahi bu kadar Kürt bir anda evini terk etmedi. Bunun sorumlusu PYD'dir." diye konuÅŸtu.

Suriye Kürt Ulusal Konseyi Başkanı Bıro, sözlerini şöyle tamamladı:

"PYD'nin, herkesi kendisine benzetmeye çalışma siyasetinden ivedilikle vazgeçip, diğerlerinin de siyasi faaliyet yürütme hakkının olduğunu iyi bilmesi lazım. İnsanları hainlikle damgalamaktan vazgeçmeliler. Kendisi gibi düşünmeyen tüm Kürtleri, hain olarak ilan ediyorlar. Kendilerine sormak istiyorum, bölgeyi ele geçirdikten sonra Kürt halkı için ne yaptınız?"

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.