Sosyal Medya

Coğrafyamız

Halep'in eli kanlı generali: Seyid Cevad

Bugün Halep'e gönderilen yardım ve tahliye konvoylarını durduran İranlı general Seyid Cevad'ın, bölgedeki insanlık suçlarının mimarı olduğu ortaya çıktı.



Halep'te aylardır devam eden sivil katliamının artmasında ve ateşkesin sabote edilmesinde, yabancı teröristleri komuta eden İranlı General Seyid Cevad'ın mimar olduğu öne sürüldü.

Bölgenin doğusuna düzenlenen rejim saldırılarının bel kemiğini, yaklaşık 3 yıl önce burada konuşlanan rejim yanlısı yabancı terörist gruplar oluşturuyor.

7 BİN TERÖRİST VE ARKASINDAKİ ZALİM SEYİD CEVAD

Lübnan ve Irak Hizbullahı, Afganistanlı Fatimiyun Tugayı, Iraklı Nüceba Hareketi Tugayı ile Bakır Tugayı'na mensup yaklaşık 7 bin terörist, Halep'in yerlilerine büyük bir ÅŸiddet uyguladı.  Ağır silahları ve insansız hava araçlarıyla sivil-savaşçı ayrımı yapmadan saldıran grupların en tepesinde ise Ä°ranlı General Cevad adında bir komutanın olduÄŸu ortaya çıktı.

Özellikle, Halep'te işlenen savaş suçlarının uluslararası kamuoyunda sürekli gündeme geldiği son aylarda, saldırıların merkezindeki en önemli isim General Cevad oldu. Cevad ve emrindeki gruplar, doğu Halep'te dar bir alanda kuşatılan yüzbinlerce sivilin ve savaşçı ailelerinin tahliyesini engelleyerek, can kayıplarının artmasına neden oldu.

KONVOYU DURDURDU, 800 KİŞİYİ REHİN ALDI

Rejim yanlısı terörist gruplar, Rusya'nın baskısıyla 13 Aralık'ta kabul ettikleri ateşkes ve tahliye planını, sonra sabote etmeye başladı. Önceki gün yeniden sağlanan anlaşma da yine Cevad'ın komutasındaki gruplar tarafından bozuldu.

Halep'i iÅŸgal eden yabancı teröristlerin cüretkarlığı, tahliyesine baÅŸlanan sivillere ateÅŸ açılarak 4 kiÅŸinin öldürülmesine vardı. Mezhepçi teröristler, konvoyun kuÅŸatmadan çıkacağının belli olmasıyla da araçların 20 dakika sonra geçeceÄŸi RaÅŸidin semtine saldırdı.  

Cevad'ın Türkiye ve Rusya'nın giriÅŸimlerine darbe vurmayı amaçlayan son eylemi, altıncı tahliye konvoyundaki 800 kiÅŸinin rehin alınması oldu. 

Kaynak: Haber10

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.