Sosyal Medya

Güncel

Başbakan Yıldırım: Son 40 yılın en düşüğünde

Başbakan Binali Yıldırım, önceki gün 8 saate yakın süren MYK toplantısında terörle mücadele ve anayasa değişikliği süreçlerine ilişkin bilgi verdi.



Yıldırım, güvenlik birimlerinin hazırladığı raporlara göre, bu yıl terör örgütü PKK'ya katılımın son 40 yılın en düşük düzeyine indiğini söyledi.

Yıldırım baÅŸkanlığında önceki gün toplanan Ak Parti MYK, 8 saat sürdü. Toplantının önemli bölümünde BeÅŸiktaÅŸ'ta meydana gelen patlama ve terörle mücadele süreci deÄŸerlendirildi.

KATILIM EN DÜŞÜK DÜZEYDE

Yıldırım, patlamaya dair tüm detayları MYK üyeleri ile paylaÅŸtı. Terörle mücadele sürecine iliÅŸkin bazı veriler MYK toplantısında ele alınırken Yıldırım, PKK'ya katılım sayısının son 40 yılın en düşük düzeyine indiÄŸine dair raporların olduÄŸunu ifade etti. Yıldırım, bu rakamın"ayda 10'dan az" olduÄŸu bilgisini MYK üyeleri ile paylaÅŸtı. Yıldırım, liderler zirvesine iliÅŸkin bilgi verirken de, "KılıçdaroÄŸlu her türlü desteÄŸi vereceÄŸini söyledi. Dostane bir ortamda görüşme geçti" yorumunu yaptı.

BİR HAFTADA GEÇER

Toplantıda Ak Parti'nin sunduÄŸu teklifin neler getirdiÄŸine dair tabloların olduÄŸu bir metin de MYK üyelerine dağıtıldı. Anayasa deÄŸiÅŸiklik teklifinin 20 Aralık'ta TBMM Anayasa Komisyonu'na geleceÄŸini ifade eden Yıldırım, MHP'nin desteÄŸiyle bir hafta içinde teklifin geçmesinin planlandığını söyledi. Ak Parti kurmayları da "ciddi bir muhalefetle komisyon aÅŸamasında karşılaşılmayacağını" düşündüklerini ifade etti. Yıldırım'ın, anayasa teklifine iliÅŸkin, "MHP'nin katkı vermesi önemli. Farklı bir bakış açısıyla, muhalefet gözüyle teklife bakıldı, bazı düzenlemeler yapıldı. Anayasa dediÄŸimiz metin, Ak Parti'nin deÄŸil, Türkiye'nin metnidir. CHP katkı vermeyerek, Ak Parti'ye deÄŸil Türkiye için yanlış yaptı" yorumunu yaptığı da öğrenildi.

Öte yandan toplantıda referandum sürecinde vatandaşların nasıl ikna edileceği de ele alınırken, Ak Parti'ye oy verip, başkanlığa soğuk bakanların anketlerde en fazla yüzde 10 gibi bir rakam çıktığı değerlendirmesi yapıldı. Bu rakamın "endişe edici bir rakam" olmadığı da MYK'da değerlendirilirken, "bu kesimin iknası içinde yeni çalışmalar yapıldığı, ayrıca bu rakamın başka yerlerden de telafi edilebileceği" yorumu yapıldı.

TEKLİF ÖNCE VEKİLLERE ANLATILACAK

Ak Parti, anayasa teklifiyle yapılması planlanan deÄŸiÅŸikliklerin neler olduÄŸunu, CumhurbaÅŸkanlığı sisteminin nasıl iÅŸleyeceÄŸini önce milletvekillerine anlatacak. 

MYK'da alınan karar doÄŸrultusunda BaÅŸbakan Yıldırım 21 Aralık ÇarÅŸamba günü Ak Parti Genel Merkezi'nde milletvekilleriyle kahvaltılı toplantıda buluÅŸacak. Toplantıda teklifin mimarlarından Genel Sekreter Abdülhamit Gül, milletvekillerine detaylı sunum yapıp, soruları yanıtlayacak. 

Parti yönetimi, Ak Parti grubunda özellikle teklifte yer alan, "yedek milletvekilliÄŸi" sistemine yönelik rahatsızlığı gidermeye çalışacak. 

22 Aralık'ta ise yine Yıldırım'ın katılımıyla Ak Parti il baÅŸkanlarına yönelik benzer bir bilgilendirme toplantısı gerçekleÅŸtirilecek. 

KAYNAKMÄ°LLÄ°YET

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.