Sosyal Medya

Güncel

İran ve İsrail'in memnu aşkı!

ABD'nin seçilmiş Başkanı Donald Trump döneminde nükleer anlaşmanın iptalinden korkan İran, tehdit dolu açıklamalar yaparken İsrail, İran'a karşı havuç-sopa politikası izliyor.



Kazakistan'a resmi ziyarette bulunan Ä°srail BaÅŸbakanı Benjamin Netanyahu, CumhurbaÅŸkanı Nursultan Nazarbayev aracılığıyla Ä°ran'a mesaj gönderdi. Kazakistan Devlet BaÅŸkanı Nursultan Nazarbayev, Ä°ran CumhurbaÅŸkanı Hasan Ruhani´nin gelecek hafta Kazakistan´Ä± ziyaret edeceÄŸini hatırlatıp, Netanyahu´ya Ä°ranlı lidere yönelik bir mesajı olup olmadığını sordu. Netanyahu da kendisinden Hasan Ruhani'ye “EÄŸer Ä°ran Ä°srail'e karşı duruÅŸunu deÄŸiÅŸtirirse Ä°srail de Ä°ran'a karşı davranışını deÄŸiÅŸtirir” mesajını iletmesini istedi.
 
'YIKMA TEHDİDİNDEN VAZGEÇSİN'
 
Ä°srail devlet radyosunun haberinde, Netanyahu'nun Ä°ran CumhurbaÅŸkanı Ruhani'ye iletilmesini istediÄŸi mesajda, “Neden Ä°ran, Ä°srail devletini yıkma tehdidine devam ediyor? Ä°srail küçük ve çaresiz bir ülke deÄŸil ki. Ä°ran Ä°srail'le uÄŸraÅŸmasa iyi eder çünkü bu ÅŸekilde kendisini büyük riske atıyor. EÄŸer Ä°ran Ä°srail'e karşı duruÅŸunu deÄŸiÅŸtirirse Ä°srail de Ä°ran'a karşı davranışını deÄŸiÅŸtirir” ifadelerini kullandığı belirtildi.
 
Ä°SRAÄ°L HARÄ°TADAN SÄ°LÄ°NÄ°RDÄ°
 
Ä°ran'ın dini lideri Hamaney Salı günü Twitter´dan , “Daha önce de dediÄŸim gibi eÄŸer Müslümanlar ve Filistinliler birleÅŸip savaÅŸsaydı Siyonist rejim 25 yıldır var olamazdı” açıklaması yapmıştı. Hamaney´in yanı sıra Ä°ran Savunma Bakanı Hüseyin Dehkan hafta başında, ABD´nin seçilmiÅŸ baÅŸkanı Donald Trump´Ä±n OrtadoÄŸu´da bir savaÅŸ baÅŸlatması halinde bunun ´Ä°srail'in yok edilmesine´ yol açabileceÄŸini söylemiÅŸti. Dehkan bu açıklamayı Trump´Ä±n, Tahran ile P5+1 ülkeleri arasındaki nükleer anlaÅŸmayı iptal etme olasılığına gönderme olarak yaptı.
 
24 Filistinli gözaltında
 
Ä°srail polisi iÅŸgal altındaki DoÄŸu Kudüs'te düzenlediÄŸi gece baskınlarında 24 Filistinliyi gözaltına aldı. Ä°srail polis sözcüsü Micky Rosenfeld yaptığı yazılı açıklamada, “Kudüs'ün Arap mahallelerinde gece düzenlenen operasyonlarda 24 kiÅŸi terör olaylarına bulaÅŸtığı, illegal silah bulundurduÄŸu ve eylemlere karıştığı şüphesiyle gözaltına alındı” dedi. Ä°srail güçleri iÅŸgal altında tuttukları Batı Åžeria ve DoÄŸu Kudüs'te evlere sık sık baskınlar düzenleyerek çeÅŸitli iddialarla Filistinlileri gözaltına alıyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.