Sosyal Medya

Güncel

RTÃœK rezalete el koydu!

RTÜK, DEAŞ'ı masum göstermeye çalışan yayını nedeniyle Adnan Oktar'ın A9 TV kanalına müeyyide uygulanmasına karar verdi.



Radyo ve Televizyon Ãœst Kurulu (RTÃœK), 13 Aralık'ta yaptığı toplantıda kamuoyunda "Adnan Hoca" olarak tanınan Adnan Oktar'ın A9 TV kanalında yayınlanan bir programda, "Terör örgütü DEAÅž'ın Türkiye'deki eylemlerinin, terör örgütü PKK tarafından yapıldığı ve DEAÅž'ın üzerine yıkılmak istendiÄŸi, örgüt üyelerinin öldürülmesinin haram olduÄŸu ve örgütün fikirsel sorunu varsa bunun Diyanet Ä°ÅŸleri BaÅŸkanlığınca bastırılan ve Kur'an-ı Kerim'den sonra temel kaynak olan Buhari, Müslüm, Tirmizi ve Nesai gibi temel hadis kitaplarından kaynaklandığı ifadeleri kullanılarak bu temel eserler ile Diyanet Ä°ÅŸleri BaÅŸkanlığının töhmet altında bırakılması" konusunu ele aldı.Bu kapsamda, DEAÅž’ı masum göstermeye yönelik yayını nedeniyle, 6112 sayılı Kanun'un 8. maddesindeki "… Terör örgütlerini güçlü veya haklı gösteremez, …" hükmünü ihlalden A9 TV kanalına müeyyide uygulanması kararlaÅŸtırıldı.
 
AYRIMCILIK CEZASI
 
RTÃœK, Aralık'ta yaptığı toplantıda, Show TV'de yayınlanan "Evleneceksen Gel" programında, Roman vatandaÅŸları temsil ettiÄŸini iddia eden bir katılımcının sürekli Roman vatandaÅŸları rencide edecek ÅŸekilde davranışlar sergilemesine iliÅŸkin ÅŸikayetleri ele aldı.Ãœst Kurul, 6112 sayılı Kanun’un 8. maddesindeki "Irk, renk, din, tabiiyet, cinsiyet, özürlülük, siyasi ve felsefi düşünce, mezhep ve benzeri nedenlerle ayrımcılık yapan ve bireyleri aÅŸağılayan yayınları içeremez ve teÅŸvik edemez." hükmünün ihlali sebebiyle Show TV'ye ceza verdi.Bunun yanı sıra aynı program için, "Toplumun milli ve manevi deÄŸerlerine, genel ahlaka ve ailenin korunması ilkesine aykırı olamaz." ve "Türkçenin özellikleri ve kuralları bozulmadan doÄŸru, güzel ve anlaşılır ÅŸekilde kullanılmasını saÄŸlamak zorundadır; dilin düzeysiz, kaba ve argo kullanımına yer verilemez." hükümlerini ihlalden de müeyyide uygulanması kararlaÅŸtırıldı. Kararlar oy birliÄŸiyle alındı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.