Sosyal Medya

Coğrafyamız

İran'dan Halep açıklaması!

Esed'in Halep'te yaptığı katliama ortak olan İran, Ankara Büyükelçiliği üzerinden açıklama yaptı.



Suriye'de katliam yapan Esed'e açık destek veren ve ortadoÄŸu'nun yeni DAEÅž'i olarak gösterilen HaÅŸdi Åžabi ile Halep'teki katliamın kara gücünü yürüten Ä°ran, tepkiler üzerine açıklama yaptı.

Ä°ran'ın yaptığı açıklamada tüm dünyanın gözleri önünde Ä°ran destekli HaÅŸdi Åžabi'nin gerçekleÅŸtirdiÄŸi katliamlar inkar edildi. Son olarak DoÄŸu Halep'ten bugün sivillerin çıkarılması için baÅŸlatılan tahliye sırasında yaralıları taşıyan ambulanslara HaÅŸdi Åžabi milislerini ateÅŸ açmıştı.

İŞTE İRAN BÜYÜKELÇİLİĞİ'NDEN YAPILAN O AÇIKLAMA

 “Söz konusu iddialar, DAEÅž, Al-Nusra ve diÄŸer organize terör örgütlerine baÄŸlı basın yayın organlarınca koparılan yaygaralardan etkilenerek yayınlanmış olup, tarafımızdan tekzip edilmektedir. Ä°ran Ä°slam Cumhuriyeti Ankara BüyükelçiliÄŸi olarak ÅŸu hususun altını çizmek isteriz ki, komÅŸularla iliÅŸkileri geliÅŸtirmek, bölgede terörizm ve aşırıcılıkla mücadele etmek, Suriye halkının yaralarının sarılmasına katkı saÄŸlamak ve Suriye'nin toprak bütünlüğünün korunması husunda iÅŸ birliÄŸi yapmak, Ä°ran Ä°slam Cumhuriyeti'nin ilkeli siyasetlerinden olup, bu çerçevede Türk makamları ile olan diplomatik temaslar ve koordinasyonlar sürdürülecektir

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.