Sosyal Medya

Güncel

Jandarma'dan Alevi vatandaşlara uyarı!

Adana'da DAEŞ teröristlerinin keşif yaparak, provokatif eylem yapabileceği istihbaratını alan güvenlik güçleri, vatandaşlara uyarıda bulundu. Facebook Twitter Linkedin Gönder



Alevi derneklerinin yöneticileri düzenledikleri basın toplantısında, bazı mahalle ve köy muhtarlarına bu konuda uyarı yapıldığını belirterek, bu uyarı metnini şöyle açıkladı:

KEŞİF YAPMIŞLAR

"DEAÅž terör örgütünün Adana ilindeki Alevi ve Nusayri inancındaki vatandaÅŸlara yönelik terör saldırısında bulunabileceÄŸi, buna yönelik istihbarat toplama ve keÅŸif faaliyetlerinde bulundukları, mahallelerde ve yerleÅŸim yerlerinde eleman temini ve örgüte maddi kaynak saÄŸlama çalışmasında bulundukları istihbaratı alındığından, muhtarların ve kanaat önderlerinin halkı uyararak şüpheli ve yabancı ÅŸahıslara karşı dikkatli olmaları, şüpheli durumlarda 156 Jandarma Ä°hbar Hattı'na bilgi vermeleri hususu, muhtarlara ve kanaat önderlerine müştereken tebliÄŸ edilmiÅŸtir."

ALEVÄ°LERDEN TEPKÄ°

Jandarmanın saldırı uyarısı yapması ile ilgili olarak Adana'da Alevi örgütü temsilcileri bir açıklama yaptı. Adana Pir Sultan Abdal DerneÄŸi BaÅŸkanı Şükrü Åžahin düzenlediÄŸi basın toplantısında 
şöyle dedi:

"Uzun süredir benzer saldırı duyumları alıyoruz. Cem törenlerine saldırı yapılmıştı. Bu, ilk kez karşılaştığımız bir konu değil. Biz Aleviler asla mezhep çatışmasına izin vermeyiz. Devletimizin uyarı yerine tedbir almasını istiyoruz."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.