Sosyal Medya

Dünya

AİHM'den sokağa çıkma yasağı kararı

AİHM sokağa çıkma yasakları ile ilgili başvurular hakkında Türkiye'den görüş talep etme kararı alırken şikayetlerin bir kısmını da reddetti



Güneydoğu'da terörle mücadele kapsamında uygulanan sokağa çıkma yasakları çerçevesinde alınan önlemlere ilişkin şikayetler, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde (AİHM) değerlendirildi.

Mahkeme, baÅŸvuruların Türkiye'ye gönderilmesine ve görüş talep edilmesine karar vererek, ÅŸikayetlerin bir kısmının da reddedildiÄŸini duyurdu.

AÄ°HM, AÄŸustos 2015'ten itibaren terörle mücadele kapsamında ilan edilen sokaÄŸa çıkma yasakları ve alınan önlemler hakkında yapılan ÅŸikayet baÅŸvurularını deÄŸerlendirdi. 34 baÅŸvurunun deÄŸerlendirildiÄŸi ve yazılı görüş alınması için Türk hükümetine sunulduÄŸu belirtilen kararda, ÅŸikayetlerin bir kısmının da reddedildiÄŸi belirtildi. 

AÄ°HM'den yapılan açıklamada, "Avrupa Ä°nsan Hakları Mahkemesi (AÄ°HM) AÄŸustos 2015'ten bu yana Türkiye’de uygulanmakta olan sokaÄŸa çıkma yasakları çerçevesinde alınan önlemlere iliÅŸkin çeÅŸitli konularda ÅŸikayetlerin dile  getirildiÄŸi, 34 baÅŸvurunun Türkiye hükümetine bildirilmesine ve hükümetin yazılı görüşlerini sunmaya davet edilmesine karar vermiÅŸtir. BaÅŸvurularda dile getirilen ÅŸikayetlerin bir kısmı da kabul edilemez bulunmuÅŸtur. AÄ°HM baÅŸvuruların esasına iliÅŸkin kararını ileriki bir tarihte verecektir." ifadeleri yer aldı

AİHM, bu yılın başında da bazı şehirlerde sokağa çıkma yasaklarının kaldırılması için ihtiyati tedbir kararı verilmesi istemiyle yapılan başvuruları reddetmişti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.