Sosyal Medya

Güncel

Domino etkisi başladı! Erdoğan'ın çağrısı ile 60 ülke harekete geçti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İslam İşbirliği Teşkilatı Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi'nde (İSEDAK) İslam ülkelerine yaptığı çağrı karşılık buldu.



Ä°slam Ä°ÅŸbirliÄŸi TeÅŸkilatı'na üye ülkeler dahil toplam 60 ülkenin üst düzey temsilcilerini ağırlayacak olan Dünya Helal Zirvesi'nde dolara karşı birlik mesajı verilecek. Zirvede, ülkelerin kendi para birimleri ya da altınla ticaret masaya yatırılacak.

DÖVİZ BASKISI SONA ERMELİ
Dünya Helal Zirvesi Konsey BaÅŸkanı Yunus Ete, CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'ın çaÄŸrısının karşılık bulduÄŸunu belirterek, organizasyona katılacak ülkelerin döviz baskısından kurtulmanın yollarını arayacağını söyledi. Ete, "Zirvede, ülkelerin kendi para birimleri ya da altınla ticaretin nasıl yapılacağını tartışacak" dedi.

Dünya helal pazarının toplam 3 trilyon dolarlık bir büyüklüğe sahip olduÄŸunu belirten Ete, "Bu kadar büyük bir pazarda ticaretin yerel para birimleri ya da altınla yapılması dövizin baskısına karşı ciddi bir güç oluÅŸturacaktır" ÅŸeklinde konuÅŸtu. CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan ve BaÅŸbakan Binali Yıldırım'ın katılımıyla gerçekleÅŸecek olan etkinlikte, Türkiye ve 26 ülkeden üst düzey konuÅŸmacı bir araya gelecek. Organizasyonda Ä°slam Kalkınma Bankası BaÅŸkan Yardımcısı Sayed Aqa, Ä°slam Fıkıh Akademisi Genel Sekreteri Prof. Dr. Abdul Salam Daoud Al-Abbadi, Ä°slami Finansal KuruluÅŸlar Muhasebe ve Denetim Organizasyonu (AAOIF) BaÅŸkanı Dr. Hamed Hassan Merah konuÅŸmacı olarak yer alacak.

KAYNAKSABAH

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.