Sosyal Medya

Güncel

İhvan zan altında bırakılmıştı, DAEŞ'in yaptığı anlaşıldı!

Mısır’da 11 Aralık’ta bir Kıpti katedraline düzenlenen canlı bomba saldırısını terör örgütü IŞİD üstlendi. Pazar ayini sırasında düzenlenen saldırı nedeniyle Mısır yönetimi, Müslüman Kardeşler (İhvan-ı Müslimin) örgütünü suçlamıştı.



IŞİD’e baÄŸlı haber ajansı Amak tarafından yayımlanan üstlenme bildirisinde, canlı bombanın kimliÄŸi Ebu Abdullah el-Mısri olarak açıklandı.
 
25 kiÅŸinin öldüğü, 49 kiÅŸininse yaralandığı saldırı için “Mısır’daki her kafir ve mürted bilmelidir ki savaşımız devam ediyor” ifadeleri kullanıldı. Mısır İçiÅŸleri Bakanlığı, saldırıdan bir gün sonra canlı bombanın 22 yaşındaki Mahmud Åžefik Muhammed Mustafa adlı Müslüman KardeÅŸler üyesi olduÄŸu ÅŸeklinde bir açıklama yapmıştı.
 
Mustafa’nın Reuters ajansına konuÅŸan annesi, oÄŸlunun daha önce Mısır polisi tarafından cinsel tacize maruz kaldığını, ancak oÄŸlunun radikalleÅŸtiÄŸine dair bir belirti görmediÄŸini ifade etmiÅŸ, “OÄŸlum kimseyi öldüremez” demiÅŸti. Pazar günü yapılan saldırıda Mısır baÅŸkenti Kahire’deki en büyük kilise olan ve aynı zamanda Kıptilerin papalığının bulunduÄŸu St. Mark Katedrali hedef alınmıştı. 2013 yılında darbeyle iktidara geldikten sonra Müslüman KardeÅŸler’i yasadışı ilan eden Mısır lideri Abdülfettah Sisi, saldırıyla iligli dört Ä°hvan üyesinin yakalandığını, ikisininse arandığını bildirmiÅŸti. Sisi, yönetimi devraldığı günden bu yana yüzlerce Ä°hvan taraftarını öldürdü, binlercesini hapse attı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.