Sosyal Medya

Güncel

CHP darbe tutuklularını ziyaret edecek

15 Temmuz Darbe Girişimi’ni araştırmak için kurulan Meclis komisyonunun CHP’li üyeleri, tutuklu askerler Akın Öztürk, Mehmet Dişli, Hakan Evrim, Hüseyin Türk, İbrahim Yılmaz ve Mehmet Partigöç'ü ziyaret etmek için Adalet Bakanlığı’na dilekçe verdi.



15 Temmuz Darbe GiriÅŸimini AraÅŸtırma Komisyonu'nun CHP’li üyeleri, cezaevinde darbe giriÅŸimi nedeniyle tutuklu bulunan bazı isimleri dinlemek için verdikleri önergeden sonuç alamayınca, Adalet Bakanlığı’na dilekçe verdi. Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü'ne verilen dilekçede, CHP’liler Sincan Cezaevi'nde tutuklu olan Akın Öztürk, Mehmet DiÅŸli, Hakan Evrim, Hüseyin Türk, Ä°brahim Yılmaz ve Mehmet Partigöç'ü ziyaret etmek istediklerini belirtti.

CHP'nin cezaevinde dinlemek istediÄŸi isimler ÅŸunlar:

-              Eski Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk

-              Genelkurmay BaÅŸkanlığı Stratejik Dönüşüm Dairesi BaÅŸkanı Tümgeneral Mehmet DiÅŸli

-              Genelkurmay BaÅŸkanlığı Personel Plan Yönetim Daire BaÅŸkanı TuÄŸgeneral Mehmet Partigöç

-              Eski Akıncı Ãœs Komutanı TuÄŸgeneral Hakan Evrim

-              Eski Yedinci Kolordu Komutanı Korgeneral Ä°brahim Yılmaz

-              TBMM Binasını Bombalayan F-16 Pilotu Yüzbaşı Hüseyin Türk

CHP milletvekillerinin reddedilen önergesinde 15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu'nun "yalın gerçekleri ortaya koyma bakımından zayıf kaldığı" belirtilerek şu ifadelere yer verilmişti:

"Ekim ve Kasım ayındaki çalışmalarımız komisyonumuzun kuruluş amacı olan, 15 Temmuz 2016 darbe girişimine ilişkin yalın gerçekleri ortaya koyma bakımından zayıf kalmıştır. Çalışmalarımızdan daha somut sonuçların ortaya çıkması, öncelikle darbe girişimine iştirak ettiği gerekçesiyle tutuklanmış/gözaltına alınmış üst rütbeli subayların acilen dinlenmesine bağlıdır. Bu bağlamda, aşağıdaki listede yer alan kişilerle yüz yüze görüşme yapılmasına öncelik verilmesini komisyona teklif ediyoruz "

Kaynak: Al Jazeera ve DHA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.