Sosyal Medya

Güncel

Ömer Ulusoy'un cezası düşürüldü

Akdeniz Üniversitesinde tabancayla rastgele ateş eden Ömer Ulusoy, yeniden yargılandığı davada 2 yıl 1 ay hapse mahkum edildi.



Yeniden yargılanan Ömer Ulusoy, 'kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan önce ömür boyu hapis cezasına, eylemin teşebbüs aşamasında kalmasından dolayı 9 yıl hapse mahkum edildi.

Eylemi haksız tahrik altında gerçekleştirdiği gerekçesiyle bu cezası 4 yıl 6 aya indirilen Ömer Ulusoy'a, eğitim öğretim kurumunda ruhsatsız silah taşımak suçundan da 2 yıl 6 ay hapis ve 72 gün adli para cezası verildi.

YARGITAY KARARI BOZDU

Ömer Ulusoy hakkındaki karar, Yargıtay 1'inci Ceza Dairesi tarafından yeniden bozuldu.

2 YIL 1 AY HAPÄ°S

Sanığa takdir indirimi yaparak cezayı 2 yıl 1 ay hapse indiren mahkeme, 66 liralık yargılama davetiye giderinin de sanıktan alınmasına hükmetti.

CUMHURBAÅžKANINA VE POLÄ°SLERE HAKARET ETMÄ°ÅžTÄ°

Ömer Ulusoy, Akdeniz Üniversitesi'ndeki olaylarla ilgili tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildikten sonra 2010 yılında karıştığı bir olay nedeniyle yeniden tutuklanmıştı.

Hakkında dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e, dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'a ve polislere hakaret edip meskun mahalde silahla ateş ettiği gerekçesiyle yargılanan Ömer Ulusoy, bu suçlardan tutuklu bulunuyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.