Sosyal Medya

Güncel

Dört bir yandan sokaklar Halep diye inletildi!

İstanbul'da da Suriye ve Türkiye bayrakları eşliğinde protesto yürüyüşleri yapıldı. Türkiye Gençlik Vakfı,Medeniyet Tasavvuru Gençliği ve Genç İHH'nın önderliğinde yüzlerce gencin yürüyüşünün adresi Fatih'teki İran Konsolosluğu oldu.



Burada toplanan kalabalık 'Katil Ä°ran Suriye'den defol', 'Ä°ran obası Mecusi yuvası', 'Yavuz Sultan Selim'in askerleriyiz' “Katil Ä°ran, Suriye'den defol”, “Halep Türk'tür Türk kalacak”, ÅŸeklinde sloganlar atıldı.
 
İSLAM ALEMİ SESSİZLİĞİN PARÇASI
 
Bir diÄŸer eylem de Taksim Galatasaray Lisesi'nin önünde yapıldı. Dondurucu soÄŸuk havaya raÄŸmen binlerce vatandaÅŸ saldırıları kınamak için ellerindeki dövizlerle Rusya'yı protesto etti. “Katil Rusya, Suriye'den defol”, “Katil ABD ve iÅŸbirlikçi PKK” sloganları atıp, tekbirler getirdi . Basın açıklaması yapan Ahmet Yasin Kocamaz, “Ne yazık ki Ä°slam alemi bu sessizliÄŸin bir parçası olmuÅŸ durumda. NefessizliÄŸe mahkum edilmiÅŸ Halep'te, özbeöz kardeÅŸlerimiz katlediliyor”dedi. TÃœGVA üyesi bir grup genç, Ãœsküdar'da Marmaray istasyonu önünde bir araya gelerek Halep'te sivillere yönelik saldırıları protesto etti. Katliam Rusya'nın Ankara BüyükelçiliÄŸi önünde de sivil toplum kuruluÅŸları tarafından protesto edildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.