Sosyal Medya

Dünya

Paris'te Halep protestosu

Fransa Cumhurbaşkanlığı Sarayı ve İçişleri Bakanlığı yakınında Halep'te sivillere yönelik saldırılar protesto edildi.



Fransa'nın başkenti Paris'te içinde siyasetçi, insan hakları savunucuları ve Suriyelilerin bulunduğu bir grup, Suriye'de rejim güçlerinin Halep'teki sivillere yönelik saldırılarını protesto etti.

Elysee Cumhurbaşkanlığı Sarayı ve İçişleri Bakanlığı yakınında toplanan yüzden fazla kişi, Fransız yetkililere ve uluslarası topluma rejim ve destekçilerinin özellikle Doğu Halep'te imza attığı katliama sessiz kalmamaları çağrısında bulundu.

Avrupa Ekoloji ve YeÅŸiller Partisi (EELV) ve Solidaires adlı sendika tarafından desteklenen gösteride en çok atılan sloganlar "Katil BeÅŸÅŸar, iÅŸbirlikçi Obama","Katil Putin, iÅŸbirlikçi BM" ve "Katil BeÅŸÅŸar, iÅŸbirlikçi sessizliÄŸiniz" oldu.

Suriye bayraklarının dalgalandırıldığı protestoda ayrıca "SessizliÄŸe son. Suriye'de çocuklar bombardıman altında. Tepki gösterin", "Halep, insalığın mezarı oldu" ve "Suriye'deki asıl terörist Rusya" sloganlarını taşıyan pankartlar dikkati çekti.

Gösteri sonrası okunan bildirgede, protestocular "ne DAEÅž ne BeÅŸÅŸarlı bir Suriye" düşüncesi ile yola çıktıklarını ve "Halep'te ölen insanlığa karşı yapılabilecek asgari ÅŸeyin protesto etmek olduÄŸunu" ifade etti.

Günün ilerleyen saatlerinde Rusya'nın Paris Büyükelçiliği önünde tekrar bir araya gelen protestocuların bir hafta boyunca Paris'in çeşitli meydanlarında toplanması bekleniyor.

Gösteri kapsamında AA'ya konuÅŸan Val-du-Marne Senatörü Esther Benbassa, uluslarası toplumun kayıtsızlığını eleÅŸtirerek, "Charlie Hebdo için toplanan devlet adamları ÅŸimdi nerede? Bugün onların hepsinin BM ile beraber Suriye'ye gitmesi, akan kanı durdurması gerekir." dedi.

Tarihte benzer insanlık suçları iÅŸlenmesine karşın halen ders çıkarılmadığının altını çizen Benbassa, "Bugün Suriye'de yaÅŸananlar Avusturya veya Ä°sveç'te olsaydı o zaman herkes harekete geçmiÅŸti." ÅŸeklinde konuÅŸtu.

AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.