Sosyal Medya

Güncel

Davutoğlu'ndan Halep mesajı; Suça ortaksınız

Başbakan Davutoğlu sessiz kalan herkesin Halep'teki asırlarca unutulmayacak bir suça ortak olduklarını söyledi



Eski BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu, Halep’te gerçekleÅŸtirilen katliama iliÅŸkin, bugün konuÅŸmayanların bir daha insanlık adına söz söyleme hakkına sahip olamayacağını söyledi.

Yazılı bir açıklama yapan AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu, şunları söyledi:

"Bugün dünya tarihi insanlık adına kaybedilen bir sınavı daha yazdı. Bugün dünya devletleri bir katliama daha sessiz kaldı. Bugün dünyada ne kadar barış içinde yaşayan insan varsa kendi hesaplarına en azından sessiz kalarak asırlarca unutulmayacak bir suça ortak oldular.

Sokaklarına, kalesine, çarşısına ve hepsinden öte ÅŸehri ÅŸehir yapan insanına meftun olduÄŸumuz Halep’te yaÅŸananlar tüm insanlık için yüz karası olarak hatırlanacak.

Özellikle son aylarda Ä°ran ve Rusya’nın desteÄŸi ile katil Esad rejimi ve onların vicdansız destekçileri medeniyet beÅŸiÄŸi bir ÅŸehirde masum çocukların ve kadınların canları üzerine bir iÅŸgal gerçekleÅŸtiriyorlar.

"SANMASINLAR KÄ° O ÅžEHÄ°RDE HUZUR BULACAKLAR"

Sanmasınlar ki yüzyıllarca hiçbir zalime boyun eğmeyen Halep bu katliamlarla onların oldu. Sanmasınlar ki o aziz şehirde masum kadınların ve çocukların kanları üzerinde inşa edecekleri düzende huzur bulacaklar.

Halep’te yaÅŸanan bu cinayetler geliÅŸen iletiÅŸim imkanlarının, her bir bireyin gerçeÄŸe doÄŸrudan ulaÅŸabilmesinin tarihte yüzlercesi yaÅŸanmış cinayetleri önlemeye yetmeyeceÄŸini ortaya koydu. Bir medeniyet ÅŸehri, ilim irfan ÅŸehri, cep telefonlarının ekranlarında kayboldu"

"SURÄ°YELÄ°LER BU KATLÄ°AMIN HESABINI ELBET BÄ°R GÃœN SORACAKLAR"

Attığı tivitlerle yaÅŸadığı ÅŸehri dünyaya hayata baÄŸlamaya çalışan 7 yaşındaki Bana’dan tekerlekli sandalye üzerinde ÅŸehit olan Sabah anneye, tüm dünyaya küsmüş bakışları yüreÄŸimize iÅŸleyen Ãœmran’dan insanlığın vicdanında kıyıya vuran Aylan bebeÄŸe kadar Suriyeliler bu katliamın hesabını elbet bir gün soracaklar.

BM VE İİT'YE ÇAĞRI

Alamadıkları kararlarla bu cinayetlere zemin hazırlayan BirleÅŸmiÅŸ Milletler Güvenlik Konseyi Daimi Ãœyeleri baÅŸta olmak üzere tüm devletlere, Ä°slam Ä°ÅŸbirliÄŸi TeÅŸkilatı’na, Uluslararası Ä°nsan Hakları Örgütleri’ne bir an önce vicdan, insan hakları, tarih adına ses verme; bu toplu katliamlara dur deme çaÄŸrısında bulunuyorum.

Bugün konuÅŸmayanlar bir daha insanlık adına söz söyleme hakkına sahip olmayacaklar. Ä°lk günden bugüne Halep’in acısını paylaÅŸan ona destek olmaya çalışan aziz milletim ise inanıyorum ki bugün de elinden geleni sonuna kadar yapacaktır. Halep’teki mazlum ve vakur kardeÅŸlerime sesleniyorum. Millet olarak geçmiÅŸte yanınızdaydık, bugün yanınızdayız, yarın da yanınızda olacağız"

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.