Sosyal Medya

Güncel

Beşiktaş saldırılarına tepkiler sürüyor

Beşiktaş’ta PKK bağlantılı TAK’ın polisleri hedef aldığı saldırılara tepkiler sürüyor. DİSK, Türkiye Kamu-Sen, Ankara Ticaret Odası, Ankara Sanayi Odası, Ankara Ticaret Borsası, ve MÜSİAD, Salı günü tepki gösteren kuruluşlar arasındaydı. Iğdır’da da protestocular polis ve askerlerle birlikte sokağa çıktı.



Türkiye Kamu-Sen ve DÄ°SK üyeleri, BeÅŸiktaÅŸ’ın stadı Vodafone Arena’nın yakınlarındaki, saldırının ardından adı ‘Åžehitler Tepesi’ olarak deÄŸiÅŸtirilen BeleÅŸtepe’yi ziyaret etti. Öğle saatlerinde kalabalık bir grupla Dolmabahçe'den Åžehitler Tepesine yürüyerek giden Türkiye Kamu-Sen Ä°stanbul Åžubeleri'ne baÄŸlı memurlar, Kuran-ı Kerim okuyup, saygı duruÅŸunda bulundu. Türkiye Kamu-Sen adına yapılan açıklamada, "Ãœlkemizin birliÄŸine, beraberliÄŸine saldıran, baÅŸta PKK, DEAÅž, FETÖ olmak üzere bütün terör örgütleri hedeflerine ulaÅŸamayacaktır. Terörden ve kaostan medet umanları lanetliyoruz. Onlar hiçbir zaman hedeflerine ulaÅŸamayacaklardır" ifadeleri kullanıldı.

Ardından DÄ°SK üyesi kalabalık bir grup da Gümüşsuyu'ndan yürüyerek Åžehitler Tepesine gitti. "Bu topraklar kan ve gözyaşına doydu" yazılı siyah bir pankart taşıyan DÄ°SK üyelerine, eski baÅŸkan Rıdvan Budak da eÅŸlik etti. DÄ°SK adına açıklama yapan Genel Sekreter Arzu ÇerkezoÄŸlu saldırıyı ÅŸiddetle kınadıklarını ve lanetlediklerini belirtti. “Ölüm bile yoruldu bu ülkede. Bu tabloyu hak etmiyoruz. Bu ülkenin demokrasiye, dayanışmaya, barışa kardeÅŸliÄŸe ihtiyacı var” dedi.

Polis ve adliye muhabirleri, NiÅŸantaşı Nuri Akın Anadolu Lisesi idarecileri ve öğrencileri, Türkiye Gönüllü TeÅŸekküller Vakfı, Pertevniyal Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri ile SaÄŸlık Hizmetleri Sendikası (SAHÄ°M-SEN) Ä°stanbul Åžubesi üyeleri de saldırılardan birinin olduÄŸu Åžehitler Tepesi’ni ziyaret etti.

Ankara iş dünyasından ortak tepki

Ankara Ticaret Odası (ATO), Ankara Sanayi Odası (ASO), Ankara Ticaret Borsası (ATB), İvedik Organize Sanayi Bölgesi, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Ankara Şubesi ile OSTİM Organize Sanayi Bölgesi başkanları, İstanbul'da gerçekleştirilen saldırıkarı kınamak amacıyla ATO Konferans Salonu'nda ortak basın toplantısı düzenledi.

ATO Başkanı Gürsel Baran, uluslararası camiayı terör karşısında samimi davranmaya ve birlik olmaya davet ederek, "Ankara iş dünyası olarak başta PKK, DEAŞ, FETÖ olmak üzere her türlü terörü lanetliyoruz. Terörü destekleyenleri, terörden medet umanları da lanetliyoruz. Devletimiz elbette bu hainlerden hesabını soracak" dedi.

Iğdır'da "Teröre Lanet, Polise Destek" yürüyüşü

Iğdır'da, İstanbul Beşiktaş'ta gerçekleştirilen saldırıları protesto etmek amacıyla "Teröre Lanet, Polise Destek" yürüyüşü düzenlendi. Iğdır Valisi Ahmet Turgay Alpman, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Kahraman Dikmen, İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik, askerler, polisler ve vatandaşların katıldığı yürüyüş, Atatürk Caddesinden başladı.

Vatandaşların polis ve askerlerle kol kola ilerlediği yürüyüşte, Türk Bayrağı açan kalabalık, "Vatan sana canım feda", "Ne mutlu Türküm diyene", "Her Türk asker doğar", "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganları attı.

Yürüyüşte konuşan Iğdır Valisi Ahmet Turgay Alpman, "PKK ve DEAŞ gibi güçlerin milletimizin bu güçlü iradesi karşısında yok olacağı aşikardır. İnsanlarımız müsterih olsun, vatan düşmanı teröristler yenilecektir. Aziz Türk milleti ve devleti muzaffer olacaktır. Millete kastetmeye çalışan teröristler ya yok olacaklar, ya da adalete hesap vereceklerdir." dedi.

‘83 yaralının tedavisi devam ediyor’

Kosova SaÄŸlık Bakanı Imet Rrahmani ve beraberindeki heyeti kabulünün ardından düzenlenen basın toplantısında konuÅŸan SaÄŸlık Bakanı Recep AkdaÄŸ, BeÅŸiktaÅŸ’taki saldırılarda yaralananların tedavilerine iliÅŸkin bilgi verdi. "Bu sabah 09.00 itibariyle bana gelen bilgileri aktarıyorum. Halen 25'i yoÄŸun bakımda 83 kardeÅŸimizin hastanelerde tedavilerine devam ediliyor. Hayatını kaybeden ÅŸehitlerimizin toplam sayısı 44" diyen AkdaÄŸ, yaralıların 12 ayrı hastanede tedavi gördüğünü belirtti.

Kaynak: AA ve DHA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.