Sosyal Medya

Coğrafyamız

Dışişleri Bakanlığı'ndan Halep açıklaması

Dışişleri Bakanlığından Halep'teki sivillere yönelik saldırılara tepki gösteren açıklamalar yapıldı.



DışiÅŸleri Bakanlığı DoÄŸu Halep'te yaÅŸanan katliamlara iliÅŸkin yazılı bir açıklama yaptı.

DışiÅŸleri Bakanlığı'nın Halep'te yaÅŸananlara iliÅŸkin yaptığı yazılı açıklama şöyle: 

"Temmuz ayından bu yana kuÅŸatma ve yoÄŸun bombardıman altında tutulan DoÄŸu Halep'te, rejim ve destekçileri tarafından aralarında kadın ve çocukların da bulunduÄŸu çok sayıda sivilin katledilmesini büyük bir dehÅŸet ve infialle karşılıyoruz. 

Rejim, DoÄŸu Halep halkını aylardır insani yardım eriÅŸimine izin vermeyerek ve hastane, okul, su-elektrik ÅŸebekeleri gibi sivil altyapıyı yok ederek insanlık dışı koÅŸullara mahkum etmiÅŸtir. 

Bu yetmezmiÅŸ gibi ÅŸimdi de her türlü silahla halkı hedefalmakta, sivillere yönelik adeta toplu infazlar icra etmektedir. Bu süreçte, kentten ayrılmak isteyen sivillere de herhangi bir ÅŸans tanınmamaktadır. 

"ENDÄ°ÅžELÄ°YÄ°Z" 

Halep'te muhaliflerin bulunduÄŸu son iki mahallede sıkışmış durumdaki on binlerce sivilin de önümüzdeki günlerde benzer bir kaderi paylaÅŸmasından ciddi endiÅŸe duyulmaktadır. Tüm bu eylemler uluslararası insani hukukun ağır ihlali niteliÄŸinde olup, bu konuda rejim ve destekçilerinin sorumluluÄŸu açıktır. 

Halep'e yönelik saldırıların derhal durdurulması, Doğu Halep'te kalan nüfusun buradan BM dahil gerekli gözetim mekanizmaları eşliğinde güvenli tahliyesinin biran önce gerçekleşmesi ve insani erişimin önünün açılması şarttır. Türkiye bu amaçla ilgili ülkeler ve uluslararası kuruluşlar nezdinde girişimlerini sürdürmektedir."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.