Sosyal Medya

Dünya

ABD istihbaratından itiraf: Avrupa'yı geç uyardık..

ABD istihbaratı, Rus hackerler ile ilgili Avrupa'ya yapılan uyarılarda gecikme yaşandığını söyledi. Yetkililer, "Avrupa uyarılana kadar Ruslar sistemlerine girmişlerdi" itirafında bulundu.



ABD başkanlık seçimleri ile birlikte tartışılmaya devam eden Rus hackerler konusu gündemi sarsmaya devam ediyor. ABD'de yayın yapan Buzzfeed'e konuşan Amerikalı istihbarat yetkilileri, Rus hackerlerin Avrupa'daki devlet merkezli saldırılarını gündeme getirdiklerini ancak bunun az ve gecikmiş uyarılar olduğu itirafında bulundular.

İsmi açıklanmayan yetkililer, "Biz Rus merkezli tehditlere karşı arama yaptığımızda, Rus hackerler Avrupa sisteminin güvenliğini kırmıştı" ifadelerini kullandı. Beyaz Saray'da son günlerini geçiren Obama da, ABD'deki siber saldırılarla ilgili detaylı bir inceleme yapılmasını emretti. Geçtiğimiz günlerde Washington Post gazetesinde yayınlanan CIA raporunda, Rus hackerlerin Cumhuriyetçi aday Donald Trump'ın kazanmasına yardımcı olacak şekilde ABD başkanlık seçimlerine müdahale ettiği yönünde sonuca vardığı ileri sürülmüştü.

ALMANLAR TEHDÄ°T HÄ°SSEDÄ°YOR

Almanya dış istihbarat teÅŸkilatı BND BaÅŸkanı Bruno Kahl, Almanya'da yapılacak genel seçimlerde de Rus hackerlerin varlığının tehdit olduÄŸunu söylemiÅŸti. Kahl, "Avrupa böylesi denemelerin odağında ve özellikle de Almanya” demiÅŸti.

RUS HACKERLER, CLÄ°NTON'IN MAÄ°LLERÄ°NÄ° SIZDIRMIÅžTI

ABD’de Hillary Clinton’ın kurultayı öncesinde ‘sızıntı krizi’ patlak vermiÅŸti.. Demokrat Parti’nin elektronik yazışmalarını ele geçiren Rus hacker’ların, Cumhuriyetçi Donald Trump’a fayda saÄŸlaması amacıyla bu mesajları basına sızdırdığı iddia edilmiÅŸti.

Clinton'ın seçim kampanyası da yazışmaların sızmasından sonra Rusya'yı suçlamıştı. Kampanya müdürü Robby Mook, CNN'e yaptığı açıklamada, Trump'ın Rusya'ya yakın olduğunu ima ederek, "Bu e-postaların kurultay öncesinde yayınlanması tesadüf değil ve bu rahatsız edici" dedi. Mook, Trump'ın, ABD'nin NATO'daki rolünü azaltacağı yönündeki açıklamalarını hatırlatarak, bu tavrın Rusya'nın işine yarayacağını söyledi. Trump daha önce yaptığı açıklamalarda Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'den övgüyle bahsetmiş ve Moskova ile ilişkileri düzelteceğini söylemişti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.