Sosyal Medya

Dünya

Donald Trump'ın Dışişleri Bakanı: Rex Tillerson

Trump, çok uluslu petrol ve doğal gaz şirketi Exxon Mobil'in Genel Müdürü Rex Tillerson'u Dışişleri Bakanı adayı olarak açıkladı.



ABD'de 8 Kasım'da yapılan seçimlerde başkan seçilen Donald Trump, kabinesinde en önemli koltuklardan biri olan Dışişleri Bakanlığı için adayını açıkladı.

Donald Trump'ın Dışişleri Bakanı: Rex Tillerson

PETROL ŞİRKETİ GENEL MÜDÜRÜ ADAY

Trump, oluşturduğu 'milyonerler kabinesi'nin Dışişleri Bakanlığı koltuğuna, Amerikan çok uluslu petrol ve doğal gaz şirketi Exxon Mobil'in Genel Müdürü Rex Tillerson'u seçti.

Donald Trump'ın Dışişleri Bakanı: Rex Tillerson

PUTÄ°N'DEN DOSTLUK NÄ°ÅžANI ALMIÅžTI

Exxon Mobil, 50'den fazla ülkede faaliyette bulunuyor ve altı kıtada petrol ve doÄŸal gaz arıyor. Åžirket 2011 yılında, Rusya'nın en büyük milli petrol ÅŸirketi olan Rosneft ile ortak bir petrol arama ve üretimi için anlaÅŸma imzaladı. O tarihten bu yana ÅŸirketler, Rusya'daki projeler için 10 ortak giriÅŸim kurdu.

2013'te Rusya Devlet BaÅŸkanı Vladimir Putin, Tillerson'a 'dostluk niÅŸanı' vermiÅŸti. Tillerson, Rusya'nın Kırım'ı ilhakından sonra ABD'nin ülkeye getirdiÄŸi yaptırımlar nedeniyle memnuniyetsizliÄŸini dile getirmiÅŸ, Exxon Mobil'in 1 milyar dolarlık yatırımının 'çöpe gittiÄŸi' belirtilmiÅŸti.

Donald Trump'ın Dışişleri Bakanı: Rex Tillerson

RUSYA'DAN TÄ°LLERSON YORUMU

Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, "En büyük petrol ÅŸirketlerinden birinin başında olan biri olarak temsilcilerimizle iletiÅŸim halindeydi. Görevlerini yüksek derecede profesyonel bir ÅŸekilde yerine getirmiÅŸti” ifadelerini kullanmıştı.

Rus Sözcü, Tillerson’un Putin’e iliÅŸkin yakınlığına dair soruya ise, “Ä°ÅŸ toplantıları yaptılar. Aslında Putin, Tillerson ile birkaç kez bir araya geldi” yanıtını verdi.

Peskov, “Tillerson’un Rusya Federasyonu için bir tehdit oluÅŸturup oluÅŸturamadığına dair iddialara deÄŸinmek gerekirse, DışiÅŸleri Bakanı olmakla ÅŸirket yönetmek arasında fark var” dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.