Sosyal Medya

Kürsü

Amerika barış ve demokrasi adına terör üretiyor - Hüseyin Akın

Türkiye bir acıyla daha kavruldu. Beşiktaş’taki bombalı saldırıda çoğunluğu çevik kuvvet polisi olmak üzere 38 kişi şehit oldu. Vodafone Arena Stadı’nın yakınında taraftar kalabalığının dağılmasından yarım saat kadar sonra yapılan saldırıda 155 de yaralı var. Saldırının sorumluluğunu PKK’nın taşeron örgütü TAK üstlenmiş. Türkiye uzun süredir çok yönlü olarak terörün kuşatması altında.



DAEŞ, PKK, TAK, DHKPC, FETÖ ve diğerleri işbirliği içerisinde ülkemiz üzerinde hesabı olan güçlerin değirmenine su taşıyor.
 
Avrupa BirliÄŸi ve Amerika bunu ne kadar saklamaya çalışırsa çalışsın belli ki güçlü bir Türkiye istemiyor. Hele irade bakımından kendi bağımsızlığına düşkün müstemleke ruhuna karşı direnen devlet yöneticilerine hiç tahammülleri yok. Sayın CumhurbaÅŸkanı’nın saldırı sabahı yaptığı açıklamada belirttiÄŸi gibi “yasımızı kendimiz tutacağız.” Batı katlettiÄŸi adamın cenazesine gelip ağıtlar yakan masumu oynuyor.
 
Amerika Türkiye’nin yanında olduÄŸunu söylüyor. Amerika’nın iÅŸin içinde olduÄŸu doÄŸru. Avrupa bizi terörle terbiye etmeye çalışıyor.
 
Avrupa ve Amerika’nın diÄŸer ülkelerle iliÅŸkileri kaprisli insan davranışlarını çaÄŸrıştırıyor. Amerika barış ve demokrasi adına terör üretiyor. Ortaya koyduÄŸu davranış kalıbını insan iliÅŸkilerine pazarlıyor.
 
Çevremizde o kadar çok Amerika gibi Ä°srail gibi Avrupa gibi hareket eden insan var ki sorsanız hepsi ABD’ye, Avrupa’ya ve Ä°srail’e karşıdır.
 
Batı kendi deÄŸersizliklerini deÄŸerler ambalajı içerisinde OrtadoÄŸu’ya ve üçüncü dünya ülkelerine pazarlıyor.  Türkiye kırk yılı aÅŸkın bu terör belasıyla mücadele ediyor. Memleket evlatları sınır boylarında, daÄŸ baÅŸlarında ve büyükÅŸehirlerin yol üstlerinde, geçiÅŸ güzergâhlarında pusuya düşürülüp ÅŸehit ediliyor.
 
Ortada adı konulmamış bir savaş var. Vur kaç şeklinde sürüp giden bu savaşın asıl aktörleri cephe arkasında mühimmat yığıp strateji belirleyenlerdir. Terör karşısında aldıkları tavır ülkelerin dost mu düşman mı olduklarını anlamamız konusunda aydınlatıcı olacaktır.
Stratejik ortak ya da müttefik bildiklerimizin zor zamanlarımızda nasıl sendeleyip düşmemiz için fırsat kolladıkları iyice ortaya çıkmıştır.
 
Terör son zamanlarda Ä°stanbul’un merkezi noktalarını hedef almıştır.
İnsanlarda panik ve endişe oluşturmayı amaçlayan terör odakları özellikle halkın toplandığı kalabalık ortamları seçmektedirler.
 
Bu amaca uygun birden çok saldırı gerçekleÅŸtirildi Ä°stanbul’un deÄŸiÅŸik yerlerinde.
Özellikle Olağanüstü Hal ortamında terör örgütlerinin rahatlıkla bu eylemleri aynı noktalarda tekrarlamaları düşündürücüdür.
 
Festival, eğlence, müsabaka, miting ve kültürel etkinlikler esnasında ya da sonrasında bu tür saldırıların olma ihtimalini dikkate alarak yoğun önlem alınması gerekir.
Ayrıca işin bir de istihbarat yönü var.
 
Devletin bu konuda normal zamanlara göre daha bir sıkı ağlarla donatılması şarttır.
Halkın uyanıklığı istihbaratın en kalıcı olanıdır elbette. Kaygı ve tedirginlikle değil, ama terörün vicdan ve insaf tanımadığını hesaba katarak her türlü ihtimali de dikkate almakta fayda vardır. Terör sokağa inmeden evvel zihinlerde yuva yapar. İşin başında bu zihin bataklığını kurutmaya çalışmalıyız.
 
Gelecek konusunda hiçbir beklentisi ve fikri olmayan genç dimağların en kolay ikna olacakları alan başkalarının da geleceğini karartmaktır. Huzuru tatmamış olanların başkalarına huzur vermeleri beklenemez.
 
Batı bu marazi tipleri kitle imha silahı olarak kullanıp üzerimize salmaktadır. DoÄŸu’nun travmatik zihinlerini yine DoÄŸu’ya karşı kullanmakta Avrupa ve Amerika. Kaleyi içten fethetmekte ve daha masrafsız bir operasyonla Müslüman toplumların deÄŸer yargılarını ve iddialarını sıfırlatmaktadır. BeÅŸiktaÅŸ’ta Maçka’da patlayan bombalar kardeÅŸlik ve tek millet olma gücümüzü sarsamayacaktır, bunu dünya âlem biliyor.
 
Derin acılar çektirip, kaygılara gark ederek sabrımızı taşırmaya çalışıyorlar.  Bilmiyorlar ki hadlerini aÅŸtıkları yer sabrımızın taÅŸtığı yerdir.
 
Geçmişte olduğu gibi zamanı gelince sabrımızın nasıl taştığını göreceklerdir.
BeÅŸiktaÅŸ saldırısında ÅŸehit olan kardeÅŸlerimize rahmet, yaralananlara acil ÅŸifalar diliyoruz. 
 
MÄ°LLÄ° GAZETE

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.