Sosyal Medya

Güncel

Papa eli kanlı Esad'a seslendi!

Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Şehir Devleti Başkanı Papa Francesco, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’a, ülkedeki savaşın sona erdirilmesi çabalarının artırılması çağrısında bulundu.



Suriye resmi haber ajansı Sana’da yer alan haberde, Papa Francesco’nun, Papalığın Suriye Temsilcisi Kardinal Mario Zenari aracılığıyla BeÅŸar Esad’a bir mektup gönderdiÄŸini duyurdu.

BeÅŸar Esad ve Mario Zenari’nin, Suriye’nin baÅŸkenti Åžam’da bir araya geldiÄŸine iliÅŸkin bir fotoÄŸrafı da yer verilen haberde, Papa’nın mektubundan bazı bölümlere yer verildi. Papa mektubunda, Suriye halkıyla dayanışma içinde olduÄŸunu ve buradaki savaşı sona erdirerek, barışı yeniden tesis etmek için herkesin daha fazla çaba göstermesini istedi.  

Papa ayrıca, Vatikan adına her türlü aşırıcılık ve terörizmi de kınadı.  Esad’ın ise beraberinde Zenari’ye, Suriye Devleti’nin ve halkının, ülkenin güvenlik ile istikrara kavuÅŸmasında kararlı olduÄŸunu, reformlar yapma yolunda kalma niyetinde olduklarını belirterek, bunun en iyi yol olduÄŸunu söyledi.  Vatikan Åžehir Devleti BaÅŸkanı Papa Francesco, Suriye’de savaşın durdurulması konusunda birçok kez çaÄŸrı yapmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.